Tablets σε μαθητές για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική Αρχή υπό το Δημήτρη Κυριακίδη διευκολύνει το εκπαιδευτικό έργο και συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών που μένουν σπίτι αναγκαστικά λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωναϊού.
Για το σκοπό αυτό προχωρά άμεσα στην αγορά ψηφιακού εξοπλισμού και τη διάθεσή του σε μαθητές όλων των γυμνασίων και λυκείων του Δήμου που για διάφορους λόγους δεν έχουν πρόσβαση σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.
Η Δημοτική Αρχή φέρνει το μάθημα μέσα στο σπίτι με τη χρήση φορητών ψηφιακών συστημάτων (tablet, μικρόφωνα, ηχεία, ψηφιακές κάμερες) προκειμένου οι μαθητές, απρόσκοπτα και με ασφάλεια να παρακολουθούν τα μαθήματα του ωρολόγιου προγράμματός τους για όσο διάστημα χρειαστεί να μείνουν εκτός σχολικών αιθουσών.
Ήδη η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και έχει ενεργοποιήσει τη διαδικασία για την προμήθεια του ψηφιακού εξοπλισμού δεσμεύοντας πίστωση 5.000€. Προηγήθηκε η πλήρης καταγραφή των αναγκών που παρουσιάζονται αναφορικά με την ενίσχυση του εξ αποστάσεως εκπαιδευτικού έργου με ψηφιακά μέσα, σε συνεννόηση με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Σχετικές δημοσιεύσεις