Απάντηση Χατζημλάδη σε Γκουντενούδη

Γουμένισσα 17-12-2019
Σε απάντηση όλων όσων αναφέρετε στο Δελτίο Τύπου που εκδώσατε, με αφορμή την με ημερομηνία 5-12-2019 προγραμματισμένη 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, επάγομαι τα εξής:

Α) Ως προς το πρώτο ζήτημα της ένστασης που υπέβαλε η ομόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία «ΛΙΦΤ ΙΝΣΤΑΛΑΣΙΟΝΣ ΧΑΤΖΗΜΛΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «LIFT INSTALLATIONS O.E.», που εδρεύει στο 1ο χλμ Γουμένισσας – Γρίβας Ν.Κιλκίς, κατά του Δήμου Παιονίας σχετικά με τον διαγωνισμό προμήθειας ιστών για την Δ.Ε. Πολυκάστρου, αναφέρω τα εξής:
Πλήρως στοχοποιημένα, ανήθικα, παντελώς αντίθετα στον κώδικα δεοντολογίας, αναφέρεστε στο δελτίο τύπου προσωπικά το όνομά μου, αναφέρεστε και προσβάλλετε εμένα, ως φυσικό πρόσωπο, αναφερόμενος στο όνομα «Χρήστος Χατζημλάδης». Την ένσταση υπέβαλλε νόμιμα η ομόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία «ΛΙΦΤ ΙΝΣΤΑΛΑΣΙΟΝΣ ΧΑΤΖΗΜΛΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «LIFT INSTALLATIONS O.E.», προσπαθώντας να διεκδικήσει τα νόμιμα για το συμφέρον και το κέρδος της ίδιας αυτής της εταιρίας και όχι εγώ προσωπικά. Τις όποιες, λοιπόν, αντιρρήσεις ή κρίσεις ή ενστάσεις έχετε, έπρεπε να τις υποβάλλετε και να στραφείτε κατά της εταιρίας αυτής και όχι σε βάρος μου. Με τη συμπεριφορά σας αυτή ήτοι, τις έμμεσες υπόνοιες – κατηγορίες σε βάρος μου, σε καθαρά προσωπικό επίπεδο και όλες αυτές τις παλαιού – αναχρονιστικού τύπου πολιτικές τακτικές, θίξατε την προσωπικότητά μου.
Ως οικογενειάρχης, σοβαρός επαγγελματίας και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, γνωρίζω και με γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι, με τις μικροπρεπείς αυτές τακτικές σας και τη δόλια αναφορά στο πρόσωπό μου ατομικά, με εκθέσατε δημοσίως. Η συμπεριφορά σας, λοιπόν, αυτή είναι αδικαιολόγητη και άκρως επιθετική και προσβλητική.
Β) Ως προς το δεύτερο ζήτημα της ένστασης της εταιρίας «LIFT INSTALLATIONS O.E.» κατά του προαναφερόμενου διαγωνισμού, αναφέρω τα εξής:
Καταρχήν, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, ο κάθε πολίτης, το κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο σε αυτή τη χώρα έχει το αναπόσπαστο δικαίωμα, όταν θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντά του με δόλιο τρόπο, να ασκεί κάθε νόμιμο δικαίωμα, ένσταση, αντίρρηση. Η ένσταση της εταιρίας ήταν νόμιμη και εμπρόθεσμη. Το περιεχόμενο της ένστασης σε όλο το σύνολο ήταν αληθές, καθώς ο διαγωνισμός ήταν παντελώς φωτογραφικός, το μόνο που δεν αναφέρθηκε ήταν η ίδια η ονομασία της συγκεκριμένης εταιρίας. Η επιτροπή ενστάσεων του Δήμου Παιονίας, γενικά, αόριστα χωρίς νομικό υπόβαθρο, χωρίς να στηριχτεί στις σχετικές διατάξεις του νόμου, «κλείνοντας τα μάτια της» στον ολοκάθαρο φωτογραφικό χαρακτήρα του διαγωνισμού αυτού, εισηγήθηκε την απόρριψη της εν λόγω ένστασης. Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος του Δήμου Παιονίας, ο οποίος έχει την πλήρη ευθύνη επί της οριστικής απόφασης επί του ζητήματος αυτού, όρισε τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Παιονίας, με σκοπό εμπεριστατωμένα, με πλήρη νομική κατάρτιση να εξετάσει ο τελευταίος το φλέγον ζήτημα του φωτογραφικού χαρακτήρα του διαγωνισμού αυτού, στηριζόμενος στις σχετικές διατάξεις και άρθρα του νόμου.Σκοπός όλων των ανωτέρω ενεργειών ήταν η διαφύλαξη από τυχόν λανθασμένες αποφάσεις και κρίσεις της οικονομικής επιτροπής και η διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Παιονίας.
Κύριε Γκουντενούδη, όπως είναι γνωστό, ορίστηκε για να κρίνει το ζήτημα αυτό νομικό πρόσωπο και όχι μια επιτροπή ενστάσεων, άσχετη και αναρμόδια σε νομικά ζητήματα. Άλλωστε ο συγκεκριμένος νομικός σύμβουλος του Δήμου Παιονίας είναι έγκριτο άτομο, πλήρως καταρτισμένο, στο οποίο νομικό αυτό πρόσωπο, όσο διατελέσατε δήμαρχος, του είχατε αναθέσει μια σειρά υποθέσεων του δήμου, το οποίο άτομο έως το τέλος της θητείας σας ήταν αποκλειστικός συνεργάτης σας!
Ως προς το σχόλιό σας, τη δυσαρέσκειά σας, την παρατήρησή σας και την απορία σας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το νομικό τμήμα του Δήμου Παιονίας εξέδωσε διαφορετική γνώμη και απόφαση από την επιτροπή ενστάσεων, θέτω τη δική μου απορία: Είναι υποχρεωτικό πάντα να υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ νομικού τμήματος και επιτροπής; Πρέπει δηλ. να εκδίδουν κατά συνεννόηση την ίδια ομόφωνη απόφαση;
Όχι βέβαια! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ το γεγονός ότι το πλέον αρμόδιο και καταρτισμένο νομικό τμήμα αποτύπωσε εγγράφως τη γνώμη του, στηριζόμενη στο νόμο και αντίθετη από αυτήν της αναρμόδιας επιτροπής ενστάσεων, απέδειξε την τιμιότητα, την ειλικρίνεια της κρίσης του επί της σχετικής ενστάσεως και θεωρώ ότι δίκαια και βάσει νόμου εγκρίθηκε η ένσταση αυτή. Σας τονίζω ότι σε περίπτωση που από το νομικό τμήμα απορρίπτονταν η ένσταση της εταιρίας, η εταιρία , προς διασφάλιση των συμφερόντων της και του γεγονότος ότι αντικειμενικά ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός, θα κατέθετε αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα επί του διαγωνισμού στα διοικητικά δικαστήρια σε βάρος του Δήμου Παιονίας για τη δικαίωσή της!!!
Τέλος, ως προς αυτό το ζήτημα, να σας αναφέρω ένα γεγονός, που ίσως να μην γνωρίζετε, ότι η συγκεκριμένη επιτροπή ενστάσεων, πριν εισηγηθεί την απόρριψη της ένστασης της εταιρίας, γνωρίζοντας και η ίδια η επιτροπή ότι είναι άσχετη με το ζήτημα αυτό και ότι δεν μπορεί να κρίνει επί νομικών ζητημάτων, ζήτησε προφορικά συμβουλή και γνώμη από το ίδιο το νομικό πρόσωπο του Δήμου Παιονίας. Όταν προφορικά ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος τους απάντησε από την αρχή ότι φωτογραφίζεται ο διαγωνισμός, η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έλαβε ουδόλως υπόψιν την προφορική κρίση του πλέον αρμόδιου νομικού προσώπου, έκρινε αντίθετα και απέρριψε αδικαιολόγητα την επίμαχη ένσταση. Μετά από όλα αυτά, ερωτώ: Δεν ζούμε σε ένα κράτος δικαίου; Πώς είναι δυνατόν κάποιοι άνθρωποι να αμφισβητούν τους ίδιους τους νόμους του κράτους, να τους παραβλέπουν και με πλήρη άγνοια να αποφασίζουν αυθαίρετα, παραμερίζοντας, αποκλείοντας την εμπεριστατωμένη γνώμη και απόφαση από τους πλέον ειδικούς νομικούς εκπροσώπους του κράτους;;;;
Γ) Ως προς την αρμοδιότητα για προκήρυξη και αξιολόγηση τέτοιου είδους διαγωνισμών ή Έργων, όπως, άλλωστε σας είναι γνωστό, η επιτροπή αξιολόγησης ένστασης και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου είναι παντελώς αναρμόδιοι για να τα προκηρύσσουν ή να τα αξιολογούν, όπως αναρμοδίως έπρατταν ως τώρα. Αντιθέτως, νόμιμα απαιτείται για τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς Ηλεκτροφωτισμού και γενικότερα Η/Μ Εγκαταστάσεων, διορισμός Ηλεκτρολόγου ή Μηχανολόγου Μηχανικού με συγκεκριμένη άδεια, όργανο το οποίο σε όλα τα χρόνια που εσείς διατελέσατε δεν υπήρχε στον Δήμο Παιονίας και εναλλακτικά υποχρεούσασταν να απευθυνθείτε και να κρίνουν και να αποφασίσουν για τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς τα αντίστοιχα αρμόδια όργανα διαφόρων Δήμων ή της Περιφέρειας. Σε κάθε περίπτωση, έως την ημερομηνία υποβολής της γνωμάτευσης του νομικού συμβούλου του Δήμου Παιονίας δεν έχει οριστεί το αρμόδιο αυτό όργανο.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, και με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για άλλη μια φορά για την προπεριγραφόμενη άκρως προσβλητική συμπεριφορά σας σε βάρος του προσώπου μου.ΣΑΣ ΚΑΛΩ με σκοπό την αποκατάσταση της προσβολής αυτής, μέσα σε τρεις ημέρες από τη λήψη της παρούσης, να ζητήσετε συγνώμη δημόσια από το πρόσωπό μου.
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι σε περίπτωση που δεν προβείτε στις ανωτέρω ενέργειες, θα προβώ σε όλα τα νόμιμα μέσα, θα ασκήσω όλα τα έννομα δικαιώματά μου σε βάρος αυτής της άδικης και προσβλητικής συμπεριφοράς σας απέναντί μου, γεγονός που θα σας υποχρεώσει σε μεγάλα έξοδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις