Αρμοδιότητες Συμβούλων Κοινότητας Γουμένισσας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γουμένισσας Αστέριος Τάτσης ανακοινώνει τις «Θεματικές Ενότητες» που αναλαμβάνει υπεύθυνα από 1.1.2020 ο κάθε Σύμβουλος της Κοινότητας Γουμένισσας (με αλφαβητική σειρά).
Οι αρμοδιότητες που αναφέρονται σε κάθε «Θεματική Ενότητα», απορρέουν από το άρθρο 83 του νόμου 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 84 του ν. 4555/ 2018.
Παρακαλείται ο κάτοικος της Γουμένισσας που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί για κάποιο ζήτημα (πρόβλημα) που τον απασχολεί, να επικοινωνεί απευθείας με τον εκάστοτε υπεύθυνο Σύμβουλο για τη γρηγορότερη εξυπηρέτησή του.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Γουμένισσας, παράλληλα με τις αρμοδιότητές του, εποπτεύει του υπόλοιπος κοινοτικούς συμβούλους κατά την εξάσκηση των καθηκόντων τους και τους ενημερώνει για θέματα που άπτονται της «Θεματικής Ενότητάς» του, κατά τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας που πρέπει να πραγματοποιούνται βάσει νόμου υποχρεωτικά μία φορά το μήνα.
ΒΑΛΤΑΚΗ ΚΛΕΙΩ, τηλ.: 6937076805
Υπεύθυνη της Θεματικής Ενότητας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΑΔΕΣΠΟΤΑ- ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ».
Η υπεύθυνη βάσει νόμου:
1. Προωθεί τον εθελοντισμό και συνεργάζεται με ομάδες εθελοντών για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας.
2. Φροντίζει για την περισυλλογή και εν γένει τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων.
3. Προτείνει τις υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου, για τις οποίες συντρέχουν δυνατότητες λειτουργίας τους στην κοινότητα, με κριτήριο ότι θα βοηθήσουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και στην ανάπτυξη της περιοχής.
4. Είναι υπεύθυνη για την εξέταση γενικών ή ειδικών προβλημάτων που αφορούν τους κατοίκους και την περιφέρεια της κοινότητας, ιδίως αστέγων και ευπαθών ομάδων.
ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, τηλ.: 6936625650
Υπεύθυνος της Θεματικής Ενότητας
«ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ-ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ».
Ο υπεύθυνος βάσει νόμου μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία των:
1. Δημοτικών ιδρυμάτων
2. Δημοτικών νομικών προσώπων
3. Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
4. Δημοτικών επιχειρήσεων
5. Παρεχόμενων υπηρεσιών (γενικότερα) στην περιφέρεια της κοινότητας.
ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, τηλ.: 6906571645
Υπεύθυνος της Θεματικής Ενότητας
«ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ-ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ».
Ο υπεύθυνος βάσει νόμου:
1. Μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και την ευταξία του κοιμητηρίου της κοινότητας, προεγκρίνει την κατασκευή οικογενειακών τάφων και λοιπών ταφικών μνημείων και εκδίδει τις άδειες για την παράταση ταφής και την ανακομιδή οστών.
2. Καταγράφει τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Για την κατάρτιση του σχεδίου πρόληψης φυσικών καταστροφών συνεργάζεται με τα αρμόδια όργανα του Δήμου.
3. Έχει την ευθύνη της ομάδας πυρασφάλειας της κοινότητας. Για την κατάρτιση
του σχεδίου πρόληψης πυρκαγιών συνεργάζεται με τα αρμόδια όργανα του
Δήμου.
ΠΕΤΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, τηλ.: 6944726083
Υπεύθυνος της Θεματικής Ενότητας
«ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ».
Ο υπεύθυνος βάσει νόμου:
1. Μεριμνά για την κυκλοφορία και τη συγκοινωνία στην περιοχή της κοινότητας.
2. Είναι αρμόδιος για την καλή κατάσταση του δικτύου εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας της κοινότητας, εποπτεύοντας τις εργασίες συντήρησης.
3. Ελέγχει τη συντήρηση και λειτουργία των πλατειών, δημοτικών αλσών, κήπων, υπαίθριων χώρων αναψυχής και γενικά όλων των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων της περιοχής της κοινότητας.
ΣΕΒΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, τηλ.: 6979447589
Υπεύθυνος της Θεματικής Ενότητας
«ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΦΩΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΣΥΣΗΣ».
Ο υπεύθυνος βάσει νόμου:
1. Λαμβάνει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και σε εξαιρετικές περιπτώσεις αναθέτει την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης ζημιών μικρής κλίμακας, εάν από την καθυστέρηση αποκατάστασης δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για την επαρκή υδροδότηση της κοινότητας.
2. Μεριμνά για την αποκατάσταση ζημιών και την καλή λειτουργία του δικτύου δημοτικού φωτισμού.
3. Φέρει την ευθύνη για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, δημοτικών αλσών, κήπων, υπαίθριων χώρων αναψυχής).
4. Είναι αρμόδιος για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, την
αναβάθμιση της αισθητικής περιοχών, καθώς και για την καθαριότητα αυτών.
ΤΖΙΟΥΝΗ ΕΛΕΝΗ, τηλ.: 6974282526,
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
Υπεύθυνη της Θεματικής Ενότητας
«ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ (ΝΕΕΣ)- ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
Η υπεύθυνη βάσει νόμου:
1. Μεριμνά για την καλή κατάσταση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών, εφόσον υπάρχουν. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν, αιτείται την κατασκευή παιδικών χαρών.
2. Είναι αρμόδια για την υγεία, την πρόνοια και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και γενικά φέρει τη φροντίδα της λειτουργίας και της ανάπτυξης των κοινωνικών υπηρεσιών στην περιοχή της κοινότητας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της.
3. Εποπτεύει την προστασία των κατοίκων από την ηχορρύπανση και ελέγχει τα αιτήματα παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ, τηλ.: 6973843433
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
Είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Γουμένισσας και αναλαμβάνει υπεύθυνος της Θεματικής Ενότητας «ΝΕΑ ΕΡΓΑ-ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ». Ταυτόχρονα ασκεί τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το άρθρο 81 του ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 82 του ν. 4555/ 2018.
Επίσης:
1. Διατυπώνει προτάσεις προς το δημοτικό συμβούλιο, για την εκτέλεση νέων έργων εντός της κοινότητας, τη συντήρηση και τη λειτουργία των έργων που έχουν εκτελεστεί και την πολεοδομική ανάπτυξη και ανάπλαση περιοχών.
2. Εισηγείται ποια έργα και δράσεις θα εκτελεστούν στην κοινότητα, από το ποσοστό των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ) και πώς θα αξιοποιηθούν οι τοπικοί πόροι της κοινότητας.
3. Είναι αρμόδιος για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της κοινότητας και την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου.
4. Μεριμνά για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και γενικότερα την ανάπτυξη της περιοχής της κοινότητας σε πολιτιστικά, πνευματικά και κοινωνικά θέματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις