Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες της Γουμένισσας και όλου του Δήμου Παιονίας

Συνδημότισσες, συνδημότες
Στις 23 Οκτωβρίου γιορτάζει η Γουμένισσα και μαζί της όλος ο Δήμος Παιονίας την απελευθέρωση της περιοχής μας από τον τουρκικό ζυγό το έτος 1912. Μία σπουδαία Επέτειος, επίσημα αναγνωρισμένη εδώ και 2 χρόνια με το προεδρικό Διάταγμα 1/156-ΦΕΚ 206-29.12.2017 από την ελληνική Πολιτεία. Σύμφωνα με το Π.Δ., η 23η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως επέτειος απελευθέρωσης του Δήμου Παιονίας, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για όλο το Δήμο Παιονίας.
Προβλέπει επίσης, πως πέρα από το γενικό σημαιοστολισμό σε όλο το Δήμο, τη φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος και των λοιπών δημόσιων κτιρίων, οι κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται στη Γουμένισσα, ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας.
Ενώ λοιπόν η Γουμένισσα ετοιμάζεται εδώ και καιρό με εντατικούς ρυθμούς να υποδεχτεί τους επισήμους για την 107η Επέτειος της απελευθέρωσης της περιοχής μας, δημοσιοποιώντας το πρόγραμμα των εορταστικών της εκδηλώσεων, έρχεται η Κοινότητα Αξιούπολης με μία εντελώς απερίσκεπτη και προκλητική ενέργεια της Διοίκησής της και δρα διασπαστικά.
Εκδίδει πρόγραμμα εκδήλωσης που φέρει τον τίτλο «107 χρόνια ελεύθερη Αξιούπολη», το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και «Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση», χωρίς να αναλογιστεί ούτε στο ελάχιστο πως μ’ αυτή την κίνηση προκαλεί οργή και αγανάκτηση σ’ όλους τους νοήμονες ανθρώπους.
Ο Δήμος Παιονίας και η υπεύθυνη συντονισμού κ.Καρβουνιάρη κωφεύουν και αποδέχονται μια παράλογη κατάσταση.
Γιατί;
Θεωρούν πως ο Δήμος Παιονίας έχει την ανάγκη δύο εκδηλώσεων για το ίδιο γεγονός;
Γιατί αλήθεια να μην κάνουμε τρεις ή τέσσερις εκδηλώσεις;
Η Μητρόπολή μας και ο Σεβασμιώτατος θα κάνουν μέσα σε 3 ημέρες, δύο επιμνημόσυνες Δεήσεις για το ίδιο ιστορικό γεγονός;
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Καταδικάζουμε την ενέργεια της κοινότητας Αξιούπολης που δρα διασπαστικά, προσπαθώντας να οικειοποιηθεί ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και τους υπεύθυνους του Δήμου που «έβαλαν πλάτες» στο εγχείρημα αυτό.
Ας το χωνέψουν όλοι τους, πως το Π.Δ. ορίζει ως ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας τη Γουμένισσα, όχι επειδή είμαστε οι πιο όμορφοι, αλλά επειδή στη Γουμένισσα και στην ευρύτερη περιοχή της (της οποίας ένα μικρό κομμάτι είναι και η Αξιούπολη), διαδραματίστηκαν όλα τα σπουδαία γεγονότα και γράφτηκε από τους ηρωικούς προγόνους μας, η νεότερη ιστορία του τόπου μας.

ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟTΩΝ

Σχετικές δημοσιεύσεις