Πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή του «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας σε Πάτμο και Λειψούς

Δελτίο Τύπου
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της πενθήμερης εκδρομής στην Πάτμο (4-8 Ιουνίου) από τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιο Τρύφωνα» Γουμένισσας.
Η Πάτμος – το νησί της Αποκάλυψης ή Ιερουσαλήμ του Αιγαίου – όπως διεθνώς αποκαλείται, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει τον μυστικισμό και την κατάνυξη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που κάθε αρχοντική γωνιά της προσφέρει, καλώντας όλους σε ένα ταξίδι ατελείωτων και ποικίλων εμπειριών.
Οι εκδρομείς επισκέφτηκαν το καστρομονάστηρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, το οποίο είναι άγρυπνος φρουρός του νησιού και δεσπόζει επιβλητικό σε ένα ύψωμα πάνω από το λιμάνι, το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, την Εκκλησία της θαυματουργής Παναγίας της Διασώζουσας και το γυναικείο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.
Επισκέφτηκαν το αρχοντικό του Σημαντήρη το οποίο είναι από τα παλαιότερα αρχοντικά της χώρας και αποτελεί λαογραφικό μουσείο.
Περπάτησαν στα μονοπάτια της χώρας, γεύτηκαν τη γαστρονομία του νησιού και κολύμπησαν στα καταγάλανα νερά της.
Επισκέφτηκαν και το νησί των Λειψών και προσκύνησαν την εικόνα της Παναγιάς του Χάρου ενώ απόλαυσαν τα φρέσκα ψάρια σε ταβέρνες του νησιού. Την τελευταία μέρα έκλεισαν την εκδρομή με επίσκεψη στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής – Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Σχετικές δημοσιεύσεις