Στρατόπεδο Δογιάμα: πρόταση για την αξιοποίησή του

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, στις 11 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας, η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας οργάνωσε εκδήλωση, σε συνεργασία με την Γουμενισσιώτισσα κα Αικατερίνη Τζιούνη Δασοπόνο και τον Δασάρχη Γουμένισσας κο Γεώργιο Βούρτσα, όπου παρουσίασαν την πρόταση τους, για την Αξιοποίηση του χώρου του πρώην Στρατοπέδου «Καπετάν Γκόνου ΔΟΓΙΑΜΑ« με τη δημιουργία αθλοπαιδιών, υποδομών για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη δημιουργία ζωνών πρασίνου. Η επανάχρηση του Στρατοπέδου και η ένταξη του, στον αστικό ιστό της πόλης της Γουμένισσας, με βάση τις αρχές του περιβαλλοντικού σχεδιασμού, αναμένεται να δώσει λύσεις σε μια σειρά προβλημάτων για την πόλη και κυρίως να βελτιώσουν, να αναβαθμίσουν και να προσφέρουν πολύτιμους χώρους στη ζωή των κατοίκων. Προσδοκούμε να γίνει θέλγητρο για επισκέπτες είπε ο Πρόεδρος της Γουμένισσας κ. Αλίρης, κάνουμε πραγματικότητα την ουτοπία με προγραμματισμό και άμεσες μικρές παρεμβάσεις προς όφελος μας, επενδύουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται να αποκτά κι άλλο ρόλο, το ρόλο του μεγαλοεργολάβου οικοδομών, ενώ από τη στιγμή που έκλεισαν τα στρατόπεδα και δεν υπάρχει στρατός θα πρέπει να τα αποδώσει στους Δήμους και στους δημότες τους εξ ολοκλήρου.
Ο Δήμαρχος Παιονίας στην τοποθέτηση του, ενημέρωσε ότι η διεκδίκηση του Στρατοπέδου δεν έχει ολοκληρωθεί και ίσως θα έπρεπε να θέσουμε προτεραιότητες στο τι πραγματικά θέλουμε σαν Γουμένισσα και τι μπορούμε να υλοποιήσουμε αφού «λεφτά δεν υπάρχουν».  Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και από το κοινό, όπου επιβράβευσαν την κα Τζιούνη για τον σχεδιασμό και της ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

4 Άποψη για τα “Στρατόπεδο Δογιάμα: πρόταση για την αξιοποίησή του”

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ

    Άξιοι συγχαρητηρίων ο Βούρτσας και η Τζιούνη για την καταπληκτική δουλειά την οποία έκαναν και μάλιστα αφιλοκερδώς .
    Συγχαρητήρια όμως οφείλουμε να δώσουμε και στον Λαπόρδα για το ότι κατάφερε να επιτύχει τον στόχο του . Να προκαλέσει σύγχυση στο κοινό αναφορικά με το αν το στρατόπεδο περιήλθε τελικά στον δήμο η παραμένει εξ’ ολοκλήρου κτήμα του ΥΠΕΘΑ . Πατώντας λοιπόν στο ψευδές επιχείρημα ότι δεν μας ανήκει ο χώρος του στρατοπέδου απαξίωσε πλήρως την αξιόλογη εργασία του δασάρχη και της δασοπόνου , μας είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά και πως θα έπρεπε να θέσουμε προτεραιότητες στο τι πραγματικά θέλουμε σαν Γουμένισσα και τι μπορούμε να υλοποιήσουμε αφού «λεφτά δεν υπάρχουν». Έθεσε μάλιστα ο ίδιος τις προτεραιότητες αυτές . Μίλησε για επέκταση της Γουμένισσας και πεζοδρομήσεις υποσχόμενος μάλιστα πως απο σήμερα θα δούμε τις μπουλντόζες να δουλεύουν . Ξέχασε βέβαια να αναφέρει και την υφαρπαγή του νερού της Κάρπης . Και φυσικά δεν μπήκε καν στον κόπο να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του δήμου στην Γουμένισσα εδώ και τέσσερα συναπτά έτη .
    Και ενώ η μελέτη για το στρατόπεδο αποτελεί βασική προυπόθεση για παρέμβαση του δήμου σε αυτό ο Λαπόρδας ως πολιτικάντης απευθυνόμενος σε ηλίθιους αναιρεί τα ισχύοντα και με ψεύδη μας λέει απλά … ξεχάστε το . Λεφτά δεν υπάρχουν . Την ίδια στιγμή όμως κατά τα λεγόμενα του ιδίου πάσει θυσία θα βρεί λεφτά για να υφαρπάξει το νερό της Κάρπης βασιζόμενος σε μια μελέτη κατά την οποία , συν τοις άλλης , πρέπει να ποτίζονται οι μπαχτσέδες στο Κάρασούλι . Το χειρότερο όμως είναι οτι βρίσκει και αβανταδόρους στην προσπάθεια απαξίωσης του τόπου .
    Τα πράματα όμως είναι πολλές φορές πιο απλά απο όσο πιστεύουμε . Ας μας πεί ο εν λόγω κύριος και οι συν αυτώ πιά έργα έκανε και πιό απο τα αιτήματα τις Γουμένισσας προώθησε . Σε έξι μήνες έχουμε εκλογές και μιάς και τα καληνυχτίσματα είναι της μόδας ας ευχηθούμε στον απερχόμενο δήμαρχο … καλή σας νύχτα κύριε Λαπόρδα … its time go home .

  2. sesa

    haha… Kαλή σας νύχτα κύριε Λαπόρδα … its time go home

  3. Μπάμπης

    Αν στο τελος της τετραετίας κάνει ενα απολογισμό ο κ.κ. Δημαρχος Παιονιας,τι θα βγει να πει στα χωρια??? Απλά ο άνθρωπος και το επιτελείο του είναι ανίκανοι να διοικήσουν ενα τοσο παραμελημένο Δημο ….Η Παιονια εχασε αλλη μια τετραετια….. Αλλα και οι υπόλοιποι δεν κανουν τίποτα …

  4. world citizen

    Στο τέλος της τετραετίας, ας αναλογισθούμε όλοι μας, τις ευθύνες μας. Ας ζητήσουμε ένα μεγάλο συγγνώμη από τις νεώτερες γενιές, που τους καταστρέψαμε, τους ερημώσαμε τον τόπο τους, με τις επιλογές μας. Επιλογές, οι οποίες όταν είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν για τον Δήμο μας την έκταση του Στρατοπέδου και να την αξιοποιήσουν, αυτοί σφύριζαν λαϊκά άσματα στα ξενυχτάδικα της παραλιακής Αθηνών, χρεώνοντας με υπηρεσιακές μετακινήσεις και εκτός έδρας αποζημιώσεις το Δήμο… Πού χρόνος για να ανέβουν από παραλιακή στο Πεντάγωνο…Μια στάση μόνο στη Βουλή για τα προσωπικά τους ρουσφέτια!!!!!!

    Καλή μας νύχτα, λοιπόν, δημότες του πάλαι ποτέ Δήμου Γουμένισσας!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα