Αντάμωμα Μακεδόνων-το γεγονός του Καλοκαιριού στη Γουμένισσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013, στις 11:30 το πρωί, το «Αντάμωμα Μακεδονικών Συλλόγων» στην πλατεία Θ. Ζελένκου της πόλης μας. Η πολιτιστική εκδήλωση «Αντάμωμα Μακεδονικών Συλλόγων» ήταν αφιερωμένη στα «100 Χρόνια Απελευθέρωσης της». Πλήθος πολιτών κατέκλυσαν την πλατεία για να παρακολουθήσουν τους Μακεδόνες χορευτές που έδιναν το δικό τους στίγμα, υπό τους παραδοσιακούς ήχους των χάλκινων της Γουμένισσας. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου των Παιόνων Γουμένισσας κος Χρήστος Τάσιος, ενώ στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν η Αντιπρόεδρος κα Δροσιά Γαλούπη. Οι συμμετέχοντες Σύλλογοι ήταν»: Ρυζίων Παιονίας, ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, Σταρτσοβιτών & Φίλων «Ο Άγιος Μηνάς» Νέου Πετριτσίου Σερρών και των Παιόνων Γουμένισσας. Εντυπωσιακή, κατά γενική ομολογία, ήταν και αυτή τη φορά η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος των Παιόνων Γουμένισσας. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα στην εποχή μας, διότι οι κάτοικοι της Γουμένισσας έχουν τη δυνατότητα να αναζωπυρώνουν την εθνική τους συνείδηση και να θυμούνται πως ο ελληνισμός της Μακεδονίας παραμένει ζωντανός και στην πόλη μας. Οι διοργανωτές προσέφεραν αναμνηστικές πλακέτες και ανθοδέσμες σε όλους τους Συλλόγους, μετά την εκδήλωση παρέθεσαν γεύμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Αντάμωμα Μακεδόνων-το γεγονός του Καλοκαιριού στη Γουμένισσα”

  1. Ζιζή Σαμαρά

    Συγχαρητήρια. Μακάρι να γίνονται πιο συχνά τόσο όμορφες εκδηλώσεις.

  2. Ελένη Δεβετζή

    Χ.Α.Ν.Θ.

    Ο Δάσκαλος του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της Χ.Α.Ν.Θ., Δημήτριος Δόμβρης, και οι χορευτές του ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο, τον Επίτιμο Πρόεδρο, την κ. Φωφώ , και τους χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ», αρχικά για την τιμή που μας έκαναν να μας προσκαλέσουν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν, αλλά ιδιαίτερα για την τόσο θερμή φιλοξενία τους.
    Ευχαριστούμε και τους κατοίκους της πόλης της Γουμένισσας που μας υποδέχτηκαν με τόση αγάπη και μας έκαναν να αισθανόμαστε πραγματικά μέλη της κοινωνίας τους.
    Τέλος δε μπορούμε να μη πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Βασίλειο Πολατίδη, στον άνθρωπο που υπήρξε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ» και το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο της Χ.Α.Ν.Θ..
    Φυσικά ένα μπράβο είναι πολύ λίγο για να επαινέσει την αξιοθαύμαστη προσπάθεια όσων συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και όλα ήταν υπέροχα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.
    Είναι πραγματικά ασυνήθιστο να συναντάς τέτοιους ανθρώπους τη σημερινή εποχή και ειλικρινά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας δώσατε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτή την απίστευτη εμπειρία και μας χαρίσατε αυτές τις τόσο υπέροχες στιγμές χορού, τραγουδιού, παράδοσης, κεφιού και πάνω απ’ όλα φιλίας.

    Ελπίζουμε και αναμένουμε σύντομα σε νέα συνάντηση μας, στην έδρα μας αυτή τη φορά, όπως και πριν από δύο χρόνια, για να Σας ανταποδώσουμε με μεγάλη μας χαρά και ευχαρίστηση τη φιλοξενία.

    Ευχαριστούμε Θερμά

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα