Νέα «Ιερισσός» η Κάρπη Παιονίας

Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις ήταν οι κάτοικοι της Κάρπης – Παιονίας, στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας όπου κατέκλυσαν από νωρίς το χώρο, περνώντας το μήνυμα «ούτε σταγόνα» στο Πολύκαστρο για ύδρευση του από το υδραγωγείο του οικισμού. Το πρόβλημα προκλήθηκε όταν ο Δήμαρχος Παιονίας ανακοίνωσε την υδροδότηση του Πολυκάστρου από τα νερά της Κάρπης. Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για το φλέγον ζήτημα των Καρπιωτών και ο πρώην Αντιδήμαρχος Γουμένισσας κος Θεοδωρίδης, λέγοντάς πως με φαιδρότητα δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως ειναι το νερό. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να το στερείτε κανένας, χωρίς όμως να επιβαρύνουμε τους κατοίκους του Οικισμού της Κάρπης.

Δελτίου Τύπου
Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εκφράζουμε έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρόμαστε, διότι η Δημοτική Αρχή Παιονίας προέβη στη σύνταξη μελέτης για ύδρευση των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, αντλώντας νερό από σημείο που βρίσκεται πριν από το υδραγωγείο της Κάρπης.
Η ενέργεια αυτή μας βρίσκει αντίθετους διότι βλάπτει ζωτικά συμφέροντα της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας και η λύση που επιχειρείται είναι πρόχειρη, επικοινωνιακού και εποχικού χαρακτήρα.
Οργή και αγανάκτηση μας διακατέχει και εάν δεν αποσυρθεί άμεσα η μελέτη θα κλιμακωθούν οι αντιδράσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Αναλογισθείτε τη σοβαρότητα του προβλήματος διότι οδηγούμαστε στα άκρα.
Η ευθύνη για τις ενέργειες και τις αντιδράσεις μας θα βαρύνουν το Δήμαρχο και την πλειοψηφία.
Ταυτιζόμαστε απόλυτα με την Τοπική Κοινότητα Κάρπης και ζητούμε να κατασκευαστεί ταμιευτήρας μετά τη συμβολή των δύο ποταμών, ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, με σεβασμό στο περιβάλλον μονίμου και αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Νέα «Ιερισσός» η Κάρπη Παιονίας”

  1. Χωριάτης

    Πόσα κυβικά νερό βγαίνουν από την πηγή της Κάρπης ξέρουμε;
    Πόσα κυβικά νερό θέλει η Κάρπη ξέρουμε;
    Πόσα κυβικά υπερχείλιση έχει το υδραγωγείο τους; Πόσα κυβικά νερό θέλει το Πολύκαστρο για να υδροδοτηθεί ξέρουμε; Η υπερχείλιση της Κάρπης πιστεύω μπορεί να υδροδοτήσει μια γειτονιά μόνο του Πολυκάστρου και σίγουρο είναι ότι το νερό δεν φτάνει, άρα η επόμενη φάση του σχεδίου είναι η επέκταση του αγωγού μέχρι το διαχωριστικό Γρίβας για να τον ενίσχυση (από το διαχωριστικό Γρίβας παίρνει νερό το σύνολο της Δημοτικής Ενότητα Γουμένισσας) άλλα και πάλι το νερό δεν επαρκή εκτός κ αν η τιμή του νερού αυξηθεί υπερβολικά όπως το πετρέλαιο .
    Η λύση του φράγματος γιατί δεν πέφτει στο τραπέζι ε γιατί; δεν βγαίνει; ο χρόνος είναι περιορισμένος ε; Κύριοι παίζεται, κοροϊδεύεται, αυτά είναι πονηριές. Ένας υπερχρεωμένος Δήμος και μια υπερχρεωμένη ΔΕΥΑΠ πως θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο έργο από από που θα αντλήσουν χρήματα. Να μη ξεχνάμε πως τα νερά στην σήμερον εποχή πωλούνται.
    Αυτά από έναν χωριάτη αμ τι άλλο πονηρό.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα