wikipedia

Επισκέφθηκα ξανά το en.wikipedia.org και διαπίστωσα πως το επίμαχο σημείο που έλεγε πως ο σύλλογος «Αγίου Γεωργίου» είναι «room» παραμένει Έλληνες Μακεδόνες μετά από διόρθωση μου. Φυσικά κατά καιρούς πάντα το άλλαζα άλλα τώρα παραμένει όπως το διόρθωσα, φαίνεται μετά την απόφαση που πήρε ο δήμος Γουμένισσας να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο κάποιοι κουμπώθηκαν. Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχει ο δήμος με τι wikipedia, ουσιαστικά καμιά.
Ο καθένας μπορεί να γράψει και να μετατρέψει τα υπάρχοντα γραμμένα. Η φιλοσοφία είναι πως αν υπάρχει κάτι αναληθές μπορεί κάποιος άλλος χρήστης του διαδικτύου να αλλάξει τα υπάρχοντα γραμμένα κι έτσι να αποκατασταθεί η αλήθεια. Όμως στην περίπτωση της Γουμένισσας πόσοι είναι οι χρήστες και από αυτούς πόσοι μπαίνουν στη wikipedia και πόσοι από αυτούς που μπαίνουν γνωρίζουν και μπορούν να το κάνουν;  Οι κάτοικοι του συνοικισμού του «Αγίου Γεωργίου» φαίνεται  επισκέπτονται συχνά την εν λόγω σελίδα και έτσι διαπίστωσαν ότι στην ενότητα που λέει για τους συλλόγους της Γουμένισσας τους ονομάζει «room» και έτσι ενοχλήθηκαν με το δήμο, καθώς λένε πως η ιστοσελίδα του δήμου τους προσβάλλει και έτσι δεν παίρνουν μέρος σε καμιά εκδήλωση όπως και το διαπιστώσαμε άλλωστε στη περιφορά γιατην «Επανεύρεσης της εικόνας της Παναγίας» και την επέτειο  της «25η Μαρτίου». Φημολογείται ό,τι  θα απέχουν και την Μ. Παρασκευή.  Αφού η wikipedia λέει τόσα πολλά για τη Γουμένισσα δεν μπορεί παρά να είναι η ιστοσελίδα του δήμου Γουμένισσας.
Εδώ θέλω να επισημάνω τα εξής στη el.wikipedia.org αναφέρονται σαν Έλληνες Μακεδόνες και μάλιστα στη el.wikipedia.org έχει αναφερθεί και η εφημερίδα «Γουμένισσα η παιονική» που πιστεύω εάν αναφερόταν κάτι τέτοιο, δεν θα έπλεκε το εγκώμιο της wikipedia και δεν θα προέτρεπε τους χρήστες του internet να τη επισκεφτούν.
Ο κ. Γ. Σαμαράς γράφει: Ψάχνοντας στοιχεία στο διαδίκτυο για τη Γουμένισσα, βρήκα πολλά στον δικτυακό τόπο wikipedia. Είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια στο διαδίκτυο όπου μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες για διάφορα πράγματα, ακόμη αποτελεί μια καλή βοήθεια για τους μαθητές. Θεώρησα ότι κάλο είναι να δημοσιεύσουμε τα στοιχεία αυτά στην εφημερίδα μας για να τα πληροφορηθούν και όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Ο σύλλογος Αγίου Γεωργίου ιδρύθηκε το 1982 με 1985 δεν έχει καμία δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια και αγνοήται από το σύνολο τον Γουμενισσιωτών, γιατί αναφέρονται στη wikipedia: Υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι που δεν έχουν δραστηριότητα όπως ο Φ.Ο.Ο.Γ. Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Γουμένισσας, ο αθλητικός σύλλογος Άρης Γουμένισσας, επίσης ο σύλλογος Μακεδονομάχων και ο κυνηγητικός σύλλογος Γουμένισσας οι οποίοι έχουν δραστηριότητα άλλα δεν αναφέρονται.
Τώρα ας πάμε σε μια άλλη wikipedia στη http://www.wikipedia.gr όπου αναφέρονται οι Δήμαρχοι Γουμένισσας πάμε στον Χρήστο Καρακόλη, λέει λοιπόν εκεί «Ήταν ο πρώτος που συμπεριέλαβε στο συνδυασμό του υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο καταγωγής room ,πράγμα αδιανόητο την εποχή εκείνη.» (Γουμένισσα) επίσης αναφέρει ο σύλλογος Άγιου Γεωργίου είναι room. Αναφέρεται και σε πολλά στοιχεία για τους Δήμαρχους που εμείς αγνοούμε τουλάχιστον οι νεότεροι. Από πού τα έχουν άντληση; Άγνωστο! Ή έχουν γραφτεί και μετά από πολύ καιρό αφού δεν τ άλλαξε κανένας μεταφέρθηκαν στη σελίδα Http://www.wikipedia.gr όπου και φιξαρίστηκαν;
Καλό είναι να μπαίνουμε συχνά στη el.wikipedia.org και en.wikipedia.org και ν αλλάζουμε τα στοιχεία που είναι ανακριβή και να προσθέσουμε και άλλα. Δεν είναι κάτι το δύσκολο, σε κάθε ενότητα δεξιά υπάρχει η λέξη [Επεξεργασία] η [edit] για την el.wikipedia.org η en.wikipedia.org, και επίσης καλό θα ήταν όταν αναφερόμαστε σε ιστορικά στοιχεία να αναφέρεστε και τη πηγή αυτών π.χ. Ιστορικά στοιχεία Χ. π. Ίντος.
Θυμάμαι παλαιότερα όταν έβαζα στις συνδέσεις το goumenissa.eu κάποιος το αφαιρούσε και το ξανά έβαζα ώσπου έβαλα την παραπομπή στο en.wikipedia.org τη ξενάγηση MUNICIPALITY OF GOUMENISSA – SIGHTSEEING μετά από καιρό διαπίστωσα είχε κανονικά τι παραπομπή στο και αντίστοιχα στη el.wikipedia.org, αν και δεν είναι ουσιαστικό για μας αν θα υπάρχει link στη wikipedia μιας και ο σκοπός της ιστοσελίδας μας είναι η προβολή της Γουμένισσας, το ίδιο είναι.

Περιμένω να δω αλλαγές στη wikipedia.

Σχετικές δημοσιεύσεις