ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΣΤΗ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης διοργάνωσε από 30/10/2008 έως 2/11/2008 την Τουριστική Έκθεση PHILOXENIA «Φιλοξένια», στην οποία συμμετέχουν πάρα πολλοί εκθέτες από το χώρο του Τουρισμού, τουριστικοί πράκτορες (από την Ελλάδα και το εξωτερικό), ξενοδοχεία, επιχειρήσεις διαφημίσεων τουριστικών προϊόντων, Νομαρχίες και Δήμοι από όλη τη χώρα. Μεταξύ λοιπόν των Νομαρχιών συμμετείχε και η Νομαρχία Κιλκίς. Έτσι ο Δήμος της Γουμένισσας, για πρώτη φορά, πήρε μέρος σ΄ αυτή την τουριστική έκθεση μέσα από το περίπτερο της Νομαρχίας, την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα που μας δέχθηκε με αγάπη και ευγένεια. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Νομάρχη κ. Ευάγ. Μπαλάσκα, την κ. Μαριάνα Σκουλαρικά και τη δ. Σοφία Χαραλαμπίδου.
Τον Δήμο Γουμένισσας εκπροσώπησε επαξίως στην έκθεση ο Σύλλογός μας, και γι΄αυτό ευχαριστούμε το Δήμαρχο κ. Στυλιανό Παπαπαναγιώτου που μας εμπιστεύθηκε. Πώς όμως έγινε αυτό;   Ενημερώσαμε τους οινοπαραγωγούς και με μεγάλη προθυμία μας προσέφεραν τα κρασιά τους  τα οινοποιία  Αϊδαρίνη, Ευτυχίδη, Τάτση,  Χατζηβαρύτη και ο παραγωγός Θ. Θεοδωρίδης. Μαγειρέψαμε τα σχετικά μεζεδάκια  και  κατά τη διάρκεια των ημερών της έκθεσης τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Καλ. Σαμαρά, Ειρ. Μπέλτση, Ευτ. Θεοδωρίδου, κ.Χρ.Γιάγκος και η σύζυγός του Ειρήνη και η κ. Ζ. Σαμαρά ήταν εκεί από τις 11 π.μ. μέχρι τις 8 το βράδυ, προσφέροντας στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης τα περίφημα κόκκινα κρασιά ΟΠΑΠ Γουμένισσας μαζί με τα καλούδια που είχαμε φτιάξει. Βέβαια μαζί με τα κρασιά μοιράσαμε και σε όλους και τον πρώτο τουριστικό οδηγό της Γουμένισσας, τον οποίο επίσης επιμελήθηκε ο Σύλλογός μας και εξέδωσε με τη βοήθεια του Δήμου.  Εκτός από τα κρασιά, το Σάββατο 1/11/2008 από τις 17.00 έως 20.00 παρουσιάσαμε στο περίπτερο και τα Χάλκινα της Γουμένισσας (συγκρότημα του Τάσου Ζώρα), όπου βέβαια δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.
Η συμμετοχή του Δήμου Γουμένισσας στην  έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ θεωρήθηκε απ΄ όλους απόλυτα επιτυχής και πιστεύουμε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Η βοήθεια από το Σύλλογο είναι δεδομένη και αυτό που πρέπει να  υπάρχει είναι η θέληση του Δήμου Γουμένισσας για τη συμμετοχή. Πρότασή μας είναι την επόμενη χρονιά η Γουμένισσα να συμμετέχει με δικό της περίπτερο. Το αξίζει και το δικαιούται.

Επιμέλεια κειμένου
Ζιζή Σαμαρά

 

Σχετικές δημοσιεύσεις