Μαζική συγκέντρωση των Γουμενισσιωτών για το Νοσοκομείο τους

Μας κλείνεις το Νοσοκομείο Λοβέρδο;
Το πρώτο ηχηρό μήνυμα έστειλε η Γουμένισσα την Τρίτη, στις 31 Ιανουαρίου 2012, με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο. Η ομοψυχία, οι αγώνες και οι συντονισμένες δράσεις όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου, της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, του Καλλικρατικού Δήμου Παιονίας και των πολιτών, θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα της μη υποβάθμισης και της τελικής κατάργησης του Νοσοκομείου Γουμένισσας.
Ο κ. Ξενοφώντας Παπαλέξης, Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας δήλωσε πως όταν πρόκειται για το Νοσοκομείο Γουμένισσας εκεί είμαστε αδιάλλακτοι!
Η Δημοτική Κοινότητα της Γουμένισσας εξέδωσε επίσημο δελτίο τύπου αναφορικά με την συγκέντρωση της Τρίτης για το μοναδικό Νοσοκομείο του Δήμου Παιονίας και το δημοσιεύομε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στις 31-1-2012 , ημέρα Τρίτη και ώρα 6:00 το απόγευμα, η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο νεότητας της πόλης με θέμα «Λειτουργία και προοπτική του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Γουμένισσας».
Πλήθος κατοίκων όλης της Παιονίας ήταν παρόντες.
Τη συζήτηση διηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Αλίρης.
Εισηγήσεις έκαναν ο Αντιδήμαρχος Υγείας-Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Παιονίας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο δ/ντης της παθολογικής κλινικής και πρόεδρος του ιατρικού συμβουλίου κ. Αιμίλιος Σάτσογλου, ο δ/ντης χειρουργικής κλινικής και δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Καπουτζής, ο δ/ντης παιδιατρικής κλινικής και πρόεδρος επιστημονικού συμβουλίου κ. Μιχαήλ Αλεξανδρίδης, η ιατρός και δημοτική σύμβουλος κ. Ελισάβετ Δημητριάδου και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Γουμένισσας κ. Ξενοφών Παπαλέξης.
Επίσης ανάμεσα στους παριστάμενους οι οποίοι τοποθετήθηκαν θετικά ήταν:
Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο τ. υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης ,ο τ. βουλευτής κ. Θεοόδωρος Πασσαλίδης, ο τ. Δήμαρχος Γουμένισσας κ. Δημήτριος Πέτσος, η δημοτική σύμβουλος κ. Αθανασία Λιάρτση, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Δραγανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέφανος Τσιόνκης, ο πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού επιμελητηρίου κ. Τονικίδης, ο τ. δήμαρχος Αξιούπολης κ. Ιωάννης Πολυχρονίδης και διοικητής των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, κ. Γρηγόρης Χατζησάββας ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν από το κοινό, δεσμεύτηκε για την κάλυψη πρωινών ιατρείων με ειδικότητες ουρολόγου, οφθαλμίατρου και ΩΡΛ, και προανήγγειλε συνάντηση του ιδίου, του Δημάρχου και του υπουργού υγείας κ. Λοβέρδου για το θέμα του νοσοκομείου Γουμένισσας. Στην εκδήλωση επίσης ήταν παρόντες ο τέως Δήμαρχος Γουμένισσας κ. Στυλιανός Παπαπαναγιώτου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κ. Κων/νος Σιωνίδης, αγροτικών θεμάτων κ. Γεώργιος Γεωργίτσαρος , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρία Παλάνη, κ. Αικατερίνη Κούπανη, κ. Χρήστος Τσιμερίκας, οι σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας Γουμένισσας κ. Ιωάννης Λιάπης, κ. Άννα Ζώρα, κ. Μαρία Παυλίδου και κ. Σουλτάνα Τρέγκα. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευρωπού κ. Αθανάσιος Λάμπρου, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Παιονίας καθώς επίσης σύλλογοι και φορείς του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατρανώθηκε η πλήρης αντίθεση όλων στην υποβάθμιση και σε κάθε σκέψη κατάργησης του νοσοκομείου.
Οι ιατροί δεσμεύθηκαν αφιλοκερδώς να καλύπτουν ορισμένο αριθμό εφημεριών μηνιαίως ομοίως δε έπραξε και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γουμένισσας κ.Ιωάννης Αλίρης τόνισε πως εάν δεν επιλυθεί το θέμα άμεσα τότε οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και ενδεχομένως να προβεί όλος ο λαός της Παιονίας σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού και καταλήψεις δημοσίων χώρων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

9 Άποψη για τα “Μαζική συγκέντρωση των Γουμενισσιωτών για το Νοσοκομείο τους”

  1. Μαυρόπουλος Θ. Αναστάσιος

    Αυτό που γίνεται στην αίθουσα μετά το 0:14:45 του δεύτερου βίντεο (όταν μιλάει η κ. Λιάρτση) δείτε το λίγο. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε σιγά σιγά ότι δεν είστε το κέντρο του δήμου.
    Με τον κ. Τζάκο και κάποιους που καθόταν δίπλα μου είχα μια συζήτηση πριν αρχίσει η εκδήλωση. Εκεί είπα ότι το Δήμο το χάσατε γιατί δεν είπατε τίποτα στους Παίονες. Χάλκινα έξω από τη βουλή και τα γνωστά. Συνεχίζεται το ίδιο λάθος.

  2. christina

    Φίλε Τάσο,
    Θα σου απαντήσω γιατί ήμουν η μία από τις φωνές διαμαρτυρίας στον λόγο της Κ. Αθανασίας. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά φωνάξαμε όταν είπε ότι το Πολύκαστρο έχει τον χώρο για να γίνει εκεί η συγκέντρωση. Ενώ λοιπόν πολύ σωστά είπε ότι ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί σε όλο τον δήμο Παιονίας συνεχίζει λέγοντας ότι στο Πολύκαστρο υπάρχει ο χώρος να καλύψει όλο αυτό το κόσμο. Το ότι η έδρα του Δήμου είναι το Πολύκαστρο δε σημαίνει ότι τα πάντα πρέπει να γίνονται εκεί. Το πρόβλημα του Νοσοκομείου αφορά όλο το Δήμο Παιονίας αλλά επέτρεψε μου να σημειώσω ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που πίσω από την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Γουμένισσας οραματίζονται την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου. Και σίγουρα δεν εννοώ τον απλό κόσμο. Νόμιζω ότι αυτοί που πρώτα πρέπει να καταλάβουν ότι πλέον είμαστε ένας δήμος είναι οι «κυβερνώντες» αυτού του Δήμου. Θα σου αναφέρω και ένα άλλο πρόσφατο γεγονός. Εδώ και 30 χρόνια ο σύλλογος Ποντίων Γουμένισσας σε συνεργασία με τον εκάστοτε Δήμο οργανώνει μια εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στην οποία βραβεύει τους αριστούχους μαθητές. Φέτος λοιπόν αποφάσισαν –δεν γνωρίζω ποιοι- να γίνει η εκδήλωση στο Πολύκαστρο για τα παιδιά όλου του Δήμου την ίδια ώρα και μέρα που ο Σύλλογος θα έκανε την εκδήλωση στη Γουμένισσα και μάλιστα χωρίς να ενημερωθεί κανένας. Τι ήθελαν να μας δείξουν? Ότι το κέντρο του Δήμου είναι το Πολύκαστρο και όχι η Γουμένισσα? Ας μας το πουν καθαρά ότι είτε μας αρέσει είτε όχι όλα θα γίνονται στο Πολύκαστρο γιατί εκεί είναι η έδρα του Δήμου. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σε αυτόν τον δήμου που ναι έδρα είναι το Πολύκαστρο έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα, Εύρωπος-Αξιούπολη-Πολύκαστρο Γουμένισσα και τα χωριά μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και όχι μόνο η Γουμένισσα. Και όσο αφορά τα ΧΑΛΚΙΝΑ είμαστε πολύ περήφανοι που μας έχουν κάνει γνωστούς σε όλη την Ελλάδα όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιος!!!

  3. Μαυρόπουλος Θ. Αναστάσιος

    christina
    Είμαι σε δουλειά. Θα συνεχείσουμε την σηζήτηση το απόγευμα που θα είμαι πιό χαλαρά.
    Ευχαριστώ

  4. Μαυρόπουλος Θ. Αναστάσιος

    Θα ξεκινήσω λέγοντας ένα γεγονός σε αυτούς που έκαναν Dislike στο πρώτο σχόλιο μου. Την Τρίτη είχα κανονίσει (δεν οδηγώ) με τον Χρήστο Ζαφηρούδη να πάω στο Κιλκίς όπου είχε δημοτικό συμβούλιο και θα μιλούσαν για τα μεταλλεία. Στις 4 με πήρε φίλος από τη Γουμένισσα και μου είπε για την εκδήλωση και λίγο αργότερα είδα μήνυμα ότι είχα μια κλήση από το 2343350503.Κάλεσα, δε το σήκωσε κανείς, έψαξα στο διαδίκτυο και είδα ότι ανήκει στον πρώην δήμο σας. Πήρα τηλέφωνο αμέσως τον Χρήστο και του είπα ότι δε θα πάω μαζί του γιατί πρέπει να ανέβω Γουμένισσα. Προσέξτε…πρέπει.
    Τώρα, christina, στην αναφορά σου στο όραμα κάποιων για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου. Την απάντηση έδωσε πιστεύω ο κύριος Χατζησάββας. «Οι καιροί είναι δύσκολοι. Πρέπει αν σουλουπώσουμε τα δημοσιονομικά μας. Κάποιοι πρέπει να αρχίσουν να δουλεύουν. Το νοσοκομείο μένει και προσπαθούμε να το αναβαθμίσουμε. Και το ποιο βασικό. Εσείς είστε οι δύναμή μου για να το πετύχουμε». (κατάλαβε κάποιος από εσάς να είπε κάτι διαφορετικό από αυτά που αναφέρω?). Αν κάποιοι οραματίζονται διάφορα ας κάνουν και αυτοί τον αγώνα τους για να το πετύχουν. Είναι φοβερά δύσκολο το να χαλάσεις κάτι που υπάρχει για να κάνεις κάτι άλλο. Πάρτε παράδειγμα τα μεταλλεία. Αν δεν υπήρχε αυτή η αγάπη για το βουνό οι μπουλντόζες, που λέει και ο Αλίρης, θα ήταν ήδη εδώ.
    Με τις εκδηλώσεις υπάρχει ένα θέμα και επειδή με το Αντιδήμαρχο Πολιτισμού τα λέμε συχνά σου λέω να δήξετε κατανόηση. Είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα μετά την συνένωση των δήμων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη. Τα πάντα κερδίζονται μέσα από διεκδικήσεις. Απλά – και το λέω με χαρά – Ταλιμπανέζοι συνειδητοποιήστε ότι ήμαστε πλέον μαζί και όχι απέναντι. Την ενέργεια αυτή που έχετε βγάλτε την στη σωστή κατεύθυνση.
    Για τα χάλκινα ελπίζω να μη κατάλαβες ότι είμαι ένας από αυτούς που τον ενοχλεί ότι σας έκαναν γνωστούς σε όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο). Το αποδεικνύει και το γεγονός ότι φάγαμε 1 μέρα, 2 άτομα για να κάνουμε το βίντεο που έχουμε στο kilkisorama (το βίντεο το έχουν δει έως τώρα 843 άτομα και δε φαντάζομαι να είναι όλοι από Γουμένισσα). Απλά τα χάλκινα δε τα κατεβάζεις μπροστά στη Βουλή για να διεκδικήσεις έδρα δήμου. Για τον απλό λόγο ότι τα χάλκινα είναι πολιτισμός και ταυτότητα. Και για να αγγίξει ο πολιτισμός κάποιον πρέπει να έχει ψυχή και να είναι πολιτισμένος. Τα περισσότερα από τα 300 ζα της βουλής δεν έχουν ψυχή ούτε γνωρίζουν τι είναι πολιτισμός. Πως θα καταλάβουν τι θέλεις να τους πεις με αυτή την κίνηση?
    Αν και είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί αυτή η συζήτηση να κλείσω με μια μπηχτή προς τον άνθρωπο που μας φιλοξενεί και τα λέμε εδώ. Ο Αλίρης τρελάθηκε να το λέει νοσοκομείο Παιονίας, ο Δήμαρχος , ο Δραγανίδης και πολλοί ακόμη (μαζί και εγώ)επίσης εσύ όμως εκεί. Τίτλος στο άρθρο: Μαζική συγκέντρωση των Γουμενισσιωτών για το Νοσοκομείο τους. (όλα τα λεφτά)  

  5. Μπαρλή Μαρία

    Σαφώς κ.Μαυρόπουλε, τηρώντας τους σωστούς όρους και αφoύ ακόμα η επιγραφή γράφει «Νοσοκομείο Γουμένισσας», έτσι και εγώ το προφέρω. Αλλά και κάτι ουσιαστικότερο το site αυτό δημιουργήθηκε για τη Γουμένισσα. Ε!!!ναι λοιπόν μεροληπτούμε για τη Γουμένισσα. Κάποιος έπρεπε να το κάνει της αξίζει..

  6. Μαυρόπουλος Θ. Αναστάσιος

    Άσε και κάτι να περάσει. Ανάμεσα στα εισαγωγικά στη λέξη μπηχτή ή στα τρία χαμόγελα, διάλεξα τα τρία χαμόγελα. Δηλαδή τι παραπάνω να κάνω για να σου δείξω ότι το λέω καλοπροαίρετα.

  7. Παρατηρητής

    Δεν ξέρω αν το Πολύκαστρο διεκδικεί κάτι άλλο για τον εαυτό του, πάντως Νοσοκομείο στη θέση του Κέντρου Υγείας όύτε που να το σκέφτεστε! θα…πεθάνουν πριν την ώρα τους οι άρρωστοι επισκέπτες από το καρκινογόνο δηλητήριο του εμποτισμού ξυλείας που καθημερινά και ιδιαίτερα τα βράδια «βομβαρδίζει» την έδρα του Δήμου Παιονίας… Στη Γουμένισσα μόνο μια φορά το χρόνο (στη Γρίβα)παραμονή Χριστουγένων έχουμε την καύση όλων των ελαστικών αυτοκινήτων της περιοχής εν γνώσει και της τοπικής αυτοδιοίκης για το καλό του χρόνου και του καρκινογόνου φουρανίου που εκκλείεται για την υγεία μας… Επομένως και λόγω του κλίματος που σαφώς υπερτερεί, το Νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει εκεί που τώρα είναι.

  8. ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ

    Ο Φόντας έχει δίκιο . Αδιαλλαξία . Ακόμη και η απαξίωση διαβαθμίζεται . Έχουν φύγει πολλές υπηρεσίες από την Γουμένισσα και προφανώς θα φύγουν και άλλες . Δεν είναι το ίδιο όμως με το να υποβαθμιστεί η να κλείσει το νοσοκομείο . Με την υγεία δεν παίζουμε . Ταυτόχρονα μπορεί να αλλάξανε τα δεδομένα λόγω της επαίσχυντης Καλλικρατικής συνένωσης αλλά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει facto διάλυση και μεταφορά των ήδη υπαρχόντων υπηρεσιών και δη του νοσοκομείου απλά και μόνο διότι δεν βρίσκεται στο κέντρο του νέου εκτρωματικού δήμου . Επιβάλλεται αντιθέτως αποκέντρωση σε τοπικό επίπεδο ώστε να μην αναπτύσσεται μόνον η έδρα του δήμου εις βάρος των υπολοίπων . Και φυσικά καμία πατρίδα και κανένας λαός δεν σώζεται βάζοντας μνημονιακά λουκέτα σε νοσοκομεία . Προφανώς το αντίθετο συμβαίνει διότι στέλνεις τον λαό στον … αγύριστο .
    Αν ισχύει δε η υπόσχεση του κ. Χατζησάββα περί επικείμενης συνάντησης του μετά του δημάρχου και του Φον Λοβέρδου μη τυχόν και πραγματοποιηθεί αυτή κατά τα πρότυπα της μουλωχτής συναντήσεως Φλωρίδη , Παραστατίδη , Ραγκούση η οποία απετέλεσε και τον θεμέλιο λίθο του διαμορφωθέντος Καλλικρατικού μορφώματος . Επι της ευκαιρίας , Φλωρίδης , Παραστατίδης , Φραγκίδης , Ζησάκος που ήταν ?
    Σε μία τέτοια συνάντηση ο δήμαρχος Παιονίας δεν πάει να συζητήσει . Πάει να απαιτήσει την αναβάθμιση του νοσοκομείου θέτοντας κόκκινες γραμμές που είναι και της μόδας , ειδάλλως πάει σπίτι του πριν τον στείλουν στο σπίτι του . Θέμα προς συζήτηση όπως είπε ο κ. Χατζησάββας με το νοσοκομείο Γουμένισσας δεν υπάρχει . Οι σύγχρονοι κατοχικοί-μνημονιακοί εθνοπατέρες τύπου Λοβέρδου δημιουργούν θέμα δια της εδώ και καιρό υποβάθμισης του .
    Απαιτείται εγρήγορση και κοινό μέτωπο από όλους ώστε να μη χαθεί το νοσοκομείο .

  9. Μαυρόπουλος Θ. Αναστάσιος

    To Like το πήρες για τον επίλογο. Έτσι απλά το νοσοκομείο, ούτε μας ούτε της Παιονίας.
    .

    Για δυο από αυτούς που έλειπαν να μιλήσω. Του κ. Φραγγίδη του έχω στείλει mail που του ρωτώ διάφορα και γιατί ψηφίζει αυτά που ψηφίζει. Στο τέλος γράφω όνομα και τηλέφωνο. Δε μου έχει απάντησει σε τίποτα. Στις 29 Δεκ 2011 έλαβαστο στο κινητό ένα μήνυμα (απλό όχι mail) από G Fraggidis με το οποίο με καλούσε στο πολιτικό του γραφείο στις 31-12-2011 για να ανταλλάξουμε ευχές. Ερώτηση: Τον αριθμό μου που το βρήκε? Γιατί δεν απάντησε σε αυτά που έγραψα πριν τον αριθμό του τηλεφώνου μου? Πάντως στο δημοτικό συμβούλιο τις 20ης Δεκεμβρίου σε ερώτηση του κ. Καποτσή είπε ότι το νοσοκομείο δεν φεύγει. Και εμείς τον…πιστέψαμε και θα κοιμόμαστε ήσυχοι.
    .

    Για τον Ζησάκο μπορώ να σου πω πολλά αλλά τα κρατάω να τα πω στους ίδιους μετά τον Ιούνιο. Τότε λήγει ο 1,5 χρόνος που τους έδωσα για να τα βρουν με το εγώ τους και να τελειώνουν με συντονιστικά συμβούλια και τα λοιπά που κατάντησαν την Κίνηση αυτό που είναι τώρα. Τότε θα ξαναγίνω μέλος της Κίνησης και θα έχουμε πολλά να πούμε.( Όσοι με ξέρουν πραγματικά για αυτή την παράγραφο δε θα πουν κάτι. Αν πάλι κάποιος θέλει να πει κάτι δε θα απαντήσω εγώ. Είπα τον Ιούνιο).
    .
    Απαιτείται εγρήγορση και κοινό μέτωπο από όλους ώστε να μη χαθεί το νοσοκομείο .

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα