Ιστορικό Κέντρο

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 5:30μ.μ.
Δεν περισσεύει κανένας όλοι χρειαζόμαστε όλοι χρειάζονται για το Ιστορικό Κέντρο Γουμένισσας. Στο πνευματικό κέντρο της Γουμένισσας η τοπική κοινωνία μη συνεπικουρούμενη από την Δημοτική αρχή παρακολούθησε από εκπρόσωπο της Μητροπόλεως το «Ιστορικό Κέντρο » της πόλης τους. Μέτα από πρωτοβουλία του παραρτήματος της Ε.Γ.Ε. Γουμένισσας και της προέδρου κ.Δήμητρας Δάρτση ο πατήρ Χριστόδουλος Παπακώστας ανέλυσε την άμεση αναγκαιότητα απόκτησης ιστορικού κέντρου από την πρωτεύουσα της Παιονίας τη Γουμένισσα. Στο πολιτιστικό κέντρο έδωσαν το παρόν τους και οι δυο σύλλογοι της Γουμένισσας «Οι Παίονες» και του «Αγίου Τρύφωνα» σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ε. Γουμένισσας όπου και απηύθυναν έναν χαιρετισμό και ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για την ευαισθησία που έδειξαν για το μέλλον του τόπου τους.
Η παρουσίαση του Ιστορικού Κέντρου από τον πατήρ Χριστόδουλου ήταν αναλυτική όπου με την βοήθεια της τεχνολογίας παρουσίασε την μορφή που θα πάρει η Γουμένισσα μετά την πραγματοποίηση του έργου αυτού και τα οφέλη του για όλους.
Στην αρχή της παρουσίασης μετέφερε τον χαιρετισμό του μητροπολίτη Γουμένισσας κ.Δημητρίου και τα πρώτα λόγια που είπε ήταν «άφησα τις σταγόνες της δροσιάς μου στη Γουμένισσα δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαπομπεύει το όνομα μου σε σχέση με το τερατούργημα του πεζόδρομου» δεν ευθύνομαι εγώ και ούτε ήταν δικός μου σχεδιασμός. Αναφέρθηκε στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η δημοτική αρχή για να υλοποιηθεί αυτό το μεγαλόπνοο ιστορικό κέντρο προφορικά αναλύοντας τις εικόνες για να γίνουν όσο πιο κατανοητά γίνεται. Μίλησε για τα πάμπολλα λάθη του παρελθόντος από όλες τις δημοτικές αρχές από το 1984 και μετά και το σημαντικότερο ήταν όταν μίλησε για την πρόταση που δέχτηκε η κωμόπολη της Γουμένισσας το 1984 για ιστορικό κέντρο από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ακόμα αναφέρθηκε στην συναίνεση της κ. Αθανασιάδου ιδιοκτήτριας του παλαιού Μεταξουργείου το κτίριο να περιέλθει στα χέρια του Δήμου με τον όρο να γίνει συνεδριακό κέντρο παρουσιάζοντας την ψηφιακή μελέτη της κΤζάκου για το πως πρέπει να γίνει το κτίριο και τονίζοντας πως μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουν την υποψηφιότητα μας στο (Καποδίστρια 2). Επίσης ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης της τοπικής κοινωνίας της Γουμένισσας ο κ. Δ. Μουζούρης ζήτησε να λάβει το λόγο τονίζοντας την αλλαγή σχεδίου πόλεως της Γουμένισσας ένα τραγικό λάθος του 1984 από τον τότε Δήμαρχο κ.Καρακόλη. Εν κατακλείδι εδώ ήρθαμε να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα χωρίς να αποδίδουμε ευθύνες σε κανέναν μαζί με την τοπική κοινωνία τους ενεργούς πλέον πολίτες της Ιστορικής Γουμένισσας, και ανακοινώθηκε πως αυτή η συνάντηση θα επαναληφθεί.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις