ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕIΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜEΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕIΟΥ – ΚEΝΤΡΟΥ ΥΓΕIΑΣ

Ως διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας, μας απασχολεί το ΣΥΝΟΛΟ των εργαζομένων σε αυτό.
Επειδή στόχος της αναφοράς μας στα άτομα, που απασχολούνται και στο χειρουργείο, δεν ήταν να πληγεί το χειρουργείο, όπως κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν στους εργαζόμενους.
Επειδή το «διαίρει και βασίλευε» είναι παμπάλαια τακτική όλων των κυβερνήσεων.
Επειδή αναλόγως πράττει και η σημερινή διοίκηση… νοσοκομείου και όλοι οι νοσηλευτές, απασχολούμενοι σε αυτό και μη, επιθυμούμε και στηρίζουμε εμπράκτως την λειτουργία του, τόσα χρόνια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της επαρχίας Παιονίας και όχι μόνον αυτής.
Επειδή τα πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα μας εξακολουθούν να μεταφέρουν προσωπικό και ασθενείς.
Επειδή νεκρός παρέμεινε επί τρεις ολόκληρες ώρες στο θάλαμο του μαζί με τους άλλους νοσηλευόμενους ασθενείς, διότι δεν υπήρχε τραυματιοφορέας για να τον μεταφέρει.
Επειδή ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμη και οι τραπεζοκόμοι, προσπαθούν ματαίως, όταν μπορούν, να καλύψουν τις κενές θέσεις των τραυματιοφορέων.
Επειδή συνεχίζεται η μετακίνηση νοσηλευτριών προς τα γραφεία, αποδυναμώνοντας την αρχική πηγή αντιμετώπισης των περιστατικών, δυσχεραίνοντας το πρόγραμμα και αφήνοντας εκτεθειμένες το βράδυ δύο νοσηλεύτριες να καλύπτουν τρεις ορόφους, χωρίς την απαιτούμενη ασφάλεια (security), αντιμετωπίζοντας ακόμα και ασθενείς εξαρτησιογόνων ουσιών.
Επειδή το φαρμακείο μας συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς τον υπεύθυνο ΠΕ φαρμακοποιό.
Επειδή έπειτα από πολλά χρόνια έχει μείνει το νοσοκομείο χωρίς γυναικολόγο, εξ λόγω της μεταθέσεώς του στο Γ.Ν. Φλώρινας, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του.
Επειδή απάντηση στα τόσα άλλα σοβαρά προβλήματα που έχουμε επισημάνει δεν πήραμε.
Ως διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων δηλώνουμε τα εξής:
-Η διοίκηση, αντί να μας παραπέμπει στην αναμόρφωση του Οργανισμού, (η οποία ουδέποτε και συμβεί γιατί είναι βασισμένη στον Ν/ 2889, ο οποίος και καταργήθηκε από τον Ν. 3528 του 2007) να προχωρήσει αμέσως στην τροποποίηση του Οργανισμού, ζητώντας επί τέλους, την ένταξη στον Οργανισμό αυτού του τόσο νευραλγικού κομματιού του νοσοκομείου μας, του χειρουργείου. Ακόμη ζητάμε:
-Την πρόσληψη επτά νοσηλευτών για την κάλυψη του παραπάνω τμήματος
-Την παύση της μετακίνησης νοσηλευτριών προς τα γραφεία
-Την πλήρωση των απαραιτήτων θέσεων, για να λειτουργεί ομαλά τόσο η σίτιση των ασθενών, όσο και η καθαριότητα του νοσοκομείου.
Διότι, στόχος μας είναι η σωστή και άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά, πάνω από όλα, με αξιοπρέπεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις