Δελτίο τύπου ΟΣΠΕΓ Γουμένισσας

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 διοργανώθηκε για πρώτη φορά ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Πάικου, γνωστός από εδώ και πέρα ως «Σαλαμάνδρα» Πάικου. Ο αγώνας είχε μεγάλη επιτυχία και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Πιο συγκεκριμένα

 • αγωνίστηκαν 154 αθλητές
 • συμμετείχαν σε διάφορα πόστα της διοργάνωσης 98 εθελοντές
 • οι χορηγοί έφτασαν τους 33

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

Στον αγώνα έλαβαν μέρος καταξιωμένοι αθλητές του ορεινού τρεξίματος καθώς επίσης και πολλοί που έτρεχαν σε τέτοιου είδους αγώνα για πρώτη φορά, πράγμα το οποίο ήταν και ένας από τους στόχους της διοργάνωσης, να κάνει δηλαδή γνωστό το ορεινό τρέξιμο στον κόσμο που κατοικεί στο Πάικο και στις γύρω από αυτό περιοχές. Η έναρξη και ο τερματισμός έγιναν στις 10:10 πμ στο Προφήτη Ηλία Καστανερής ενώ ακολούθησε Οινική Γιορτή στην κεντρική πλατεία της Γουμένισσας οπού οι οινοπαραγωγοί της περιοχής προσέφεραν τα κρασιά τους και βράβευσαν τους νικητές. Στην πρώτη αυτή διοργάνωση ο ΟΣΠΕΓ είχε ως προσκεκλημένο τον Νίκο Καλοφύρη τον οποίο θέλησε να τιμήσει για την συνολική προσφορά του στο ορεινό τρέξιμο. Στην πλατεία της Γουμένισσας το μεσημέρι στις 15:30 ολοκληρώθηκαν οι βραβεύσεις μεγάλο γλέντι με τη συνοδεία των Χάλκινων της Γουμένισσας όπου αθλητές και εθελοντές έδειξαν ότι …είχαν κι άλλες αντοχές. Η παράδοση των βραβείων έγινε πάνω στα βαρέλια των Οινοποιείων της περιοχής. Η ενθουσιώδης ατμόσφαιρα μεταφέρθηκε στο απογευματινό πάρτυ των εθελοντών, στο Οινοποιείο Αϊδαρίνη, όπου μέχρι τη δύση του ηλίου πίσω από το Πάικο κράτησε ένα ακόμα ξέφρενο γλέντι υπό τους ήχους των χάλκινων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η διαδρομή χωρίς να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις περνούσε από μονοπάτια και δασικούς δρόμους του βουνού με εναλλασσόμενες κλίσεις δίνοντας έtσι την δυνατότητα στους αθλητές να χαλαρώνουν κατά διαστήματα. Ομορφότερο σημείο της διαδρομής το μονοπάτι του Πριματαρίου ή Στραβοποτάμου το οποίο αναδείχθηκε σημαντικά μέσα από τη διοργάνωση! Σημαντική ήταν η παρουσία των εθελοντών σε πολλά σημεία τις διαδρομής και γενικά σ΄ όλη τη διοργάνωση. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε το γεγονός και συμμετείχε ενεργά.Πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν το ξύλινο μετάλλιο του αγώνα και η συμβολική προσφορά σε κάθε αθλητή ενός μικρού δέντρου για μεταφύτευση, η τσάντα του Νομού Κιλκίς με τα παραδοσιακά προϊόντα και το ενημερωτικό υλικό που δόθηκε σε κάθε αθλητή. Το ενδιαφέρον των αθλητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενώ η καλή διάθεση απ’όλους (αθλητές, διοργανωτές, εθελοντές) συνετέλεσε στην δημιουργία ενός πολύ όμορφου κλίματος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στην κατηγορία των ανδρών τερμάτισαν πρώτοι οι

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ / ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ/ΧΡΟΝΟΣ

1 ΚΑΛΟΦΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΜΕΤΣΟΒΟ) 1:51:01

2 ΔΙΤΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 1:54:04

3 ΑΡΩΝΗΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 1:54:50

Στην κατηγορία των γυναικών τερμάτισαν πρώτες οι :
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ / ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ /ΧΡΟΝΟΣ

1 ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 2:22:19

2 ΜΑΤΖΕΡΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΑΡΙΔΑΙΑ) 2:39:56

3 ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) 2:42:59

TA ΕΠΑΘΛΑ
Όλοι οι αθλητές έλαβαν την τσάντα συμμετοχής, ένα ξυλόγλυπτο μετάλλιο, ένα δεντράκι για μεταφύτευση και το δίπλωμα συμμετοχής. Επιπλέον, οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας έλαβαν κρασιά εμφιάλωσης magnum και καλάθια παραδοσιακών προϊόντων, προσφορά των οινοποιών και εργαστηρίου παραδοσιακών προϊόντων. Επιπλέον, δώρα χορηγών δόθηκαν σε επιλεγμένους αθλητές κάθε κατηγορίας.

ΤΑ ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Στις βραβεύσεις τιμήθηκαν :

 • Ο μεγαλύτερος συμμετέχων του αγώνα Ουζουνίδης Ιωάννης (1948) απο την Κρύα Βρύση
 • Οι δύο μικρότεροι αθλητές του αγώνα Βουλγαρίδης Δημήτρης (1996) και Σωμονούδης Γιώργος (1996) από τα Γιαννιτσά
 • Ο αθλητής του ΟΜ Γιαννιτσών, Αλέκος Τζάκος, ως ο πλέον επίμονος μαραθωνοδρόμος της Γουμένισσας
 • Ο Νίκος Καλοφύρης για τη συνολική του προσφορά στο ορεινό τρέξιμο, με πολλές παγκόσμιες διακρίσεις.

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Το ΔΣ του ΟΣΠΕΓ και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής θα ήθελαν θερμά να ευχαριστήσουν :

 • Όλους τους επώνυμους και ανώνυμους χορηγούς υλικών και υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν ανακοινωθεί στο website www.ospeg.gr.
 • Τους εθελοντές από Γουμένισσα, Πολύκαστρο, Γιαννιτσά, Κιλκίς, Αριδαία και Θεσσαλονίκη που εργάστηκαν και αυτοσχεδίασαν δημιουργικά όσο και όπου χρειάστηκε.
 • Τους ανθρώπους του δασαρχείου Γουμένισσας και ιδιαίτερα το Δασάρχη κο Βούρτσα Γιώργο.
 • Το Επιμελητήριο Κιλκίς για την πρόθυμη συνδρομή του
 • Το γραφείο Τουριστικής Προβολής της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς για τις προσπάθειες και το διαφημιστικό υλικό της περιοχής
 • Το Δήμο Παιονίας για την συνεργασία
 • Τους ορειβατικούς συλλόγους περιφερειακά του Πάικου, δηλαδή των Γιαννιτσών, Κιλκίς και Αριδαίας για την υποστήριξη και την εθελοντική βοήθεια
 • Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την συμπαράσταση από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή
 • Τις κυρίες του συλλόγου γυναικών της Γρίβας για την γαστριμαργική φροντίδα των αθλητών
 • Τους κατοίκους της Καστανερής για το χαμόγελο και την προθυμία τους να βοηθήσουν σε ότι χρειάστηκε.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΕΦΑΤΑ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΪΚΟΥ!

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΑΣ!
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις