Συμβολική κατάληψη του σχολείου Στάθη Δήμου Παιονίας

Κατάληψη πραγματοποίησαν σήμερα 18 Μαρτίου 2011, στο Δημοτικό Σχολείο Στάθη, στις 11:00 το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Το σύνθημα που άκουγες από τις παιδικές φωνούλες αλλά και τους γονείς ήταν «Αντιστεκόμαστε και λέμε ΟΧΙ» στο κλείσιμο του σχολείου μας. Αντίθετοι είναι γονείς και κάτοικοι του Στάθη με το κλείσιμο του σχολείου τους και προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Ο νέος Σχολικός Χάρτης 2011-2012 προβλέπει δύο ακόμα χωριά της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας να ερημώνουν με την συγχώνευση των σχολειών τους. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάλεσε τον Κλήρο και όλους τους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν-συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Ακολούθησε ανακοίνωση σχετική με το κλείσιμο του 2/θ Δημοτικού Σχολείου Στάθη που αναγνώσθηκε από την κα Αλίρη, Ταμίας του Συλλόγου.

{ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΤΑΘΗ
ΘΕΜΑ: Απόφαση για κλείσιμο του 2/θ Δημοτικού Σχολείου ΣΤΑΘΗ

Μετά την ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, ύστερα από την εισήγηση του διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προβήκαμε στην παρακάτω διαμαρτυρία.
Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των «μικρών» σχολείων, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Ο «δήθεν» διάλογος και οι προτάσεις μας έπεσαν στο κενό ΔΕΝ μας δόθηκε ούτε καν το δικαίωμα της επιλογής.
Μένουμε αμετακίνητοι στην θέση μας για να παραμείνει το σχολείο μας ανοιχτό, χρησιμοποιούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε την ΦΩΝΗ ΜΑΣ!
Μια φωνή διαμαρτυρίας που βρίσκει σύσσωμη την τοπική κοινωνία όλο το δημοτικό συμβούλιο και όλους τους κατοίκους του χωριού ΣΤΑΘΗ και των γύρων χωριών, που τους απασχολεί το ίδιο θέμα.
Το πρόσχημα της καλύτερης παιδείας γνωρίζουμε ότι είναι η καραμέλα για να γλυκάνει τον πόνο μας.
Η διασφάλιση της μεταφοράς, το άγχος τα προβλήματα που θα προκύπτουν ο πολιτιστικός σκοπός του σχολείου στις μικρές κοινωνίες σαν τη δικιά μας έχουν άραγε καμιά σημασία; Αντιστεκόμαστε και λέμε ΟΧΙ.
Ευχαριστούμ
ε!
}

Οι μαθητές, ο σύλλογος και όλοι οι κάτοικοι του χωριού κρατώντας πλακάτ στα χέρια διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το άδικο κλείσιμο του σχολείου τους. Εν συνεχεία διέκοψαν συμβολικά την κυκλοφορία των οχημάτων για ένα 15λεπτο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας-Πολυκάστρου σε συνεργασία πάντα με την Αστυνομία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Συμβολική κατάληψη του σχολείου Στάθη Δήμου Παιονίας”

  1. αγνοστη

    ΜΠΡΑΒΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

  2. matina

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα