Η απάντηση του Προέδρου κ.Ιωάννη Αλίρη στους διαμαρτυρόμενους πολίτες της Γουμένισσας

Γουμένισσα 27-01-2011

Με το τέλος του 2010 στον Δήμο Γουμένισσας, λόγω έλλειψης προσωπικού, υπήρξε συσσώρευση σκουπιδιών που εκτός από την κακή εικόνα που προσέδιδαν στην πόλη η παραμονή τους αποτελούσε και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Με την έναρξη του νέου έτους, τη μετάβαση στον “Καλλικράτη” και την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, θεώρησα άμεση προτεραιότητα τον καθαρισμό της πόλης. Ζήτησα από άτομα που είχαν εργαστεί στον πρώην Δήμο Γουμένισσας και από γνωστούς μου να συνδράμουν στην προσπάθεια καθαρισμού δημοτικών κτιρίων, δρόμων και πλατειών.
Το αποτέλεσμα ήταν η Γουμένισσα, σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα, να καθαρίσει και την εβδομάδα μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων να λάμπει κυριολεκτικά. Την ημέρα των Θεοφανείων, ακούστηκαν πολλά θετικά σχόλια για την εικόνα της όμορφης και καθαρής Γουμένισσας.
Κάποιοι βέβαια, ενοχλημένοι από την παρουσία μου στα πολιτικά δρώμενα, και την πρωτοβουλία που πήρα, δημιούργησαν θέμα κατά την συνεδρίαση του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιονίας, ενώ παράλληλα φρόντισαν να αναρτηθεί κείμενο διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο.
Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν και τα εξής:
«… Κάποιοι εκ των πολιτών αγωνιζόμαστε ώστε η περιοχή της Γουμένισσας να προχωρήσει μπροστά μέσα από εικόνες όμορφες και ιστορίες θετικές. Μην καταστρέφεται το έργο της και τις προσπάθειες μας μέσα από τις βιαστικές ατομικές αποφάσεις που δυσφημούν την πόλη μας…».
Πολλοί από τους υπογράφοντες το κείμενο πολιτεύτηκαν. Οι συμπολίτες όμως εμπιστεύτηκαν εμάς και εμείς είμαστε αυτοί που θα λογοδοτήσουμε για την καλή ή τη κακή πορεία του τόπου. Είμαστε πάντα ανοιχτοί για συνεργασία σε θέματα που προάγουν το συμφέρον του τόπου μας σεβόμενοι το θεσμικό ρόλο του καθένα.
Αυτό που έχω να απαντήσω στις εναντίον μου κατηγορίες, είναι πως ουδέποτε πήρα πρωτοβουλία να προσλάβω τον οποιοδήποτε με καμία σχέση εργασίας, αφού για την πρόσληψη ατόμων, ακόμη και δίμηνης σύμβασης, αρμόδιος είναι ο Δήμαρχος.
Λειτούργησα για το κοινό συμφέρον, για την προάσπισης της υγείας των πολιτών της Γουμένισσας, με υπερβάλλοντα ίσως ζήλο, αλλά θεωρώ πως η πρωτοβουλία μου αυτή έδωσε άμεση λύση στο μείζον πρόβλημα της καθαριότητας της πόλης μας.
Με την ενέργεια μου αυτή δεν παρέκαμψα το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο των οποίων σέβομαι απόλυτα το θεσμικό τους ρόλο. Υπηρετώ το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, θέτοντας ως στόχο την αναζήτηση της καλύτερης λύσης για τα απλά και σύνθετα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας..

Πρόεδρος
Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας

Ιωάννης Αλίρης

Σχετικές δημοσιεύσεις