Σκοπιανοί παντού;

Χάκερ ανάρτησαν τη σημαία των Σκοπίων. Εκτός λειτουργίας τέθηκε για λίγη ώρα η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προχθές 10 Οκτωβρίου 2010, λόγω επίθεσης που δέχτηκε από Σκοπιανούς χάκερ. Έγραψαν τα συνθήματα «fuck your Greece» και «ζήτω η Μακεδονία».

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργού, οι χάκερ ανάρτησαν στον δικτυακό κόμβο τη σημαία των Σκοπίων.
Αυτό δεν γίνετε μόνο στην ιστοσελίδα του υπουργείου αλλά και εδώ δίπλα μας σε γιορτή που διοργανώνει το χωριό της Γρίβας, προκαλούν με την πρόσκληση που βρήκαμε στο διαδίκτυο, ο πρόεδρος του χωριού και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου. Και δεν είναι μόνο η πρόσκληση που βρήκαμε στο διαδίκτυο αλλά ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός που έχουν κρεμάσει και πανό με τη λέξη Δήμος Γουμένισσας σαν συνδιοργανωτή;

Διοργάνωση :

  1. Προεδρείο Γρίβας
    Αθανάσιος Θεοδώρου
  2. Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας
    Πρόεδρος Τζεβελέκης Δημήτρης
  3. Ορχήστρα :
    Makedoniko Meraki , Τραγούδια, Σκοπιανά

Εξωφρενικό και ανήκουστο το δημοσιογραφικό τμήμα του ένθετου «Ταξίδια, εκδρομές & εξορμήσεις», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» θα κάνει ένα αφιέρωμα στη «Καστανογιορτή της Γρίβας» στις 17 Οκτωβρίου 2010. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό θα προβάλουν τη γιορτή που διοργανώνεται από ανθρώπους που επιλέγουν να μας διασκεδάσουν από σκοπιανά τραγούδια, επίσης στην πρόσκληση υπάρχουν οι λέξεις «παραδοσιακές πίτες-Γαλατόπιτα-Μλέσνικ«.

Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

77 Άποψη για τα “Σκοπιανοί παντού;”

  1. tataros

    tin prosklisi sti opoia esu anaferesai dn tin egrapse oute o proedros tou xwriou alla oute kai o proedros tou sullogou….kai min grafeis oti na nai…exeis katantisei ahdia me to na anaferesai stin griva kathe fora pou vlepeis tin lexi skopia i tin leksi skopianoi!!!ftanei pia!!!uparxoun kai kapoia oria pou prepei na matheis na ta tireis!!!kanenas dn amfisvitei stin griva tin ellinikotita tis makedonias..ektos apo pente-deka atoma…!!!an thes na katakrineis kapoious mathe poioi einai autoi kai ase to xwrio stin isixia tou…!!!A!kai kati teleutaio…to mlesnik…opws kai su gnwrizeis polu kala einai i onomasia tis galatopitas sta ntopia…sto idiwma diladi pou milousan oi papoudes mas kai mas to emathan kai se mas…!!!

  2. tataros

    FUSIKA KAI THA EIMAI STI GIORTI…DEN ME ENDIAFEREI TI TRAGOUDIA THA PAIZEI TO MAKEDONIKO MERAKI..EGW THA EIMAI EKEI GIATI AGAPAW TO XWRIO!!!EGW XERW POLU KALA GIA TIN ELLINIKOTITA TIS MAKEDONIAS KAI DEN ME ENDIAFEREI TI THA PEI O KATHENAS…!!!

  3. Χρήστος Αθ. Κόιος

    1.) Είναι τιμή και επιτυχία για την Γρίβα, να διοργανώνει ΤΕΤΟΙΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ Γιορτές ( γιορτές ΠΑΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ παρά τον Ρατσιστικό Αποκλεισμό που έχει δέχτεί Χρόνια τώρα απο το Κέντρο )…ο Δήμος Γουμένισσας δεν στάθηκε ποτέ στο ύψος των περιστάσεων… και η ΣΙΩΠΗ του είναι Συνενοχή…στήν κατάσταση που » ανεπίσημα » τώρα καυτηριάζει.

    2) Το άρθρο είναι της Ιστοσελίδας της Γρίβας και πράγματι αναφέρεται οτι θα παίξουν ΣΚΟΠΙΑΝΑ τραγούδια απο ΣΚΟΠΙΑΝΟ συγκρότημα με έδρα της Αμπελιές Γιαννιτσών…γιατί έτσι είχε προγραμματιστεί να γίνει. Όπως έγινε το 2009,2008,2007 κ.ο.κ. με όλους τους τοπικούς Φορείς να σφυρίζουν αδιάφορα…και τώρα να Κόπτονται. Ξέρουμε γιατί … ΕΚΛΟΓΕΣ έχουμε !

    3) Το ΜΛΕΣΝΙΚ είανι ευρέως γνωστό και στη Φλώρινα, Τα χωριά του δε αποτελούν Προπύργιο της άθλιας ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και παίρνουν το Χρυσό μετάλειο ως…ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. το youtube είναι γεμάτο με Φλώρινα, Κοζάνη κτλ.

    4) Ευχαριστώ Προσωπικά και τον Αγγελιοφόρο που Διαφήμησε την 13η Γιορτή το 2009 και την Μακεδονία της Κυριακής που θα το πράξει στίς 17-10-2010. Επυτιχίες της Γρίβας, που απλώς μπορούν να αντιγραφούν. Η ΓΡΙΒΑ μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα … ΑΝΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ! Μοναδική πάστα ανθρώπων…Κάποιοι έιναι πολύ λίγο καιρό στήν περιοχή μας

    5) Η Διαφήμιση της Γιορτής θα Τονώσει την τοπική Οικονομία…που όπως καταλαβαίνω ενοχλεί και πάλι…

    6) Το άρθρο έχει πηγή τις Ιστοσελίδες της Γρίβας και ο σκοπός του άρθρου ήταν να αφυπνίσει και να καταδείξει το Αίσχος και την Προπαγάνδα που βρίσκει αφορμή να εκδηλωθεί στά ΓΛΕΝΤΙΑ και τις ΓΙΟΡΤΕΣ…» ΟΧΙ την Γιορτή » που θα φέρει εισόδημα στη Γρίβα και θα μετουσιάσει τον κόπο των Γριβιωτών σε Χρήματα αυτήν την Δύσκολη στιγμή…Γιορτή που πολεμάνε χρόνια τώρα !

    7) Οι Ιστοσελίδες της Γρίβα έχουν σκοπό να παρουσίασουν την Γιορτής και ΟΧΙ να την εκπροσωπήσουν.

    Παρουσιάζουν λοιπόν όλες τις Πτυχές της Γιορτής για τον Κόσμο να διαλέξει.

    Η Επιλογή είναι αυτή που θα κριθεί και η παρουσία ή η απουσία θα φέρει τις συνέπειες των πράξεων της .

    Υπάρχουν όμως άνθρωποι που μοχθούν καθημερινά για την ευημερία της Γρίβας. Τις περισσότερες φορές βρήκαν τις πόρτες του » ΔΗΜΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ » κλειστές. Άνθρωποι που πονάνε τον τόπο και κινούνται σε λεπτές ισσοροπίες…οι οποίοι απαιτούν όταν χρησιμοποιείται το όνομα » Γρίβα «, να μήν περιέχει εικασίες, ύβρεις και φτηνή λασπολογία.

    8) Πράγματι 10-15 άνθρώποι σφετερίζονται την Μακραίωνη Ιστορία της Γρίβας για προσωπικούς τους λόγους και προσβάλλουν με έμεσο τρόπο ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. Οι λόγοι αυτοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ απο το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΓΡΙΒΙΩΤΩΝ, οι οποίοι απαιτούν στα άρθρα να υπάρχει Σεβασμός της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ τους ταυτότητας και να αναφέρονται με σεβασό στην Προσωπικότητα τους.

    9) Η πηγή του προβλήματος είναι γνωστή. Ας αρχίσουμε λοιπόν να καθαρίζουμε τους κόπρους του Αυγέα…και θα φτάσουμε σιγά σιγά και στα σκ@τ@.

    10) Κάθε βοήθεια βέβαια είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΚΤΙΚΗ !

    11) Αλήθεια ΠΟΥ ΗΤΑΝ το GOUMENISSA BLOG πέρυσι, πρόπερσι και πάντα. ΑΠΩΝ … εκεί ήταν. Οπότε μήν προσπαθείτε να Κερδίσετε πόντους απο ένα Θέμα που το Αναδικνύουν ΠΑΛΙ οι ΓΡΙΒΙΩΤΕΣ…και το πολεμάνε ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ, μέ όλους τους άλλους ΘΕΑΤΕΣ !

    Υ.Γ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ είναι ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΝ υπάρχουν ΑΛΛΟΙ !

  4. kathrin

    Και όμως tataros θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει τί χαζομάρα για τα εθνικά μας θέματα θα πει ο καθένας παντού στην Ελλάδα μας και όχι μόνο στη Γρίβα. Αυτά είναι πολύ σοβαρά για να τα αγνοήσουμε.΄Ολοι μας ανεξαιρέτως πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τα εθνικά μας δίκαια και να απαντούμε κατάλληλα στους φιλοσκοπιανούς ή οποιουσδήποτε άλλους που διαδίδουν διάφορες ανοησίες. Εδώ διακυβεύονται τα πάτρια και ιερά εδάφη της ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ μας και εμείς θα αδιαφορούμε;
    Θα σηκωθούν από τον τάφο οι παππούδες μας που έδωσαν άλλοι τη ζωή τους και άλλοι το αίμα τους για την ελευθερία της Ελληνικότατης Μακεδονίας μας και εμείς θα αδιαφορήσουμε;
    Και εμείς αγαπούμε τη Γρίβα και τους κατοίκους της, αλλά δεν θα ανεχθούμε πια άλλο τα ανθελληνικά συνθήματα και εκδηλώσεις από μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων. Πρέπει να τους δώσουμε ένα μάθημα και να καταλάβουν ότι με τα εθνικά θέματα δεν μπορεί κανείς να παίζει. Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ για να τα κάνουμε παιχνίδια. Βέβαια αυτοί που τα κάνουν πληρώνονται από τους Σκοπιανούς και από τον Σόρος για να δημιουργήσουν δήθεν πρόβλημα και μειονότητα στη χώρα μας. Δεν θα το καταφέρουν όμως να αποδείξουν τα ανύπαρκτα.

  5. kalypso

    Διάβασα προσεκτικά τα παραπάνω σχόλια καθώς και την ανακοίνωση για την διοργάνωση στη Γρίβα.
    Θέλω λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου να θέσω κάποια ερωτήματα σε όλους μας.
    Κατ’ αρχήν θα πρέπει ο κύριος-α που ανάρτησε το θέμα να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους της Γρίβας γιατί αν έχει συγκεκριμένα ονόματα ατόμων που ασχολούνται και δημιουργούν την όποια προπαγάνδα να τα κατανομάσει. Διαφορετικά με προσβάλει και υπάρχουν και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ τρόποι για να βρω τα ανυπόγραφα θέματα που αναρτώνται και να κινηθώ νομικά.
    Η Γρίβα εδώ και αρκετά χρόνια υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Γουμένισσας σωστά? Συγκαταλέγονται επίσης στο δημοτικό συμβούλιο και εκπρόσωποι από τη Γρίβα. Για ποιον λόγο λοιπόν ΟΛΑ αυτά τα χρόνια που γίνεται η διοργάνωση, δεν έχουν ληφθεί κάποια μέτρα? Και αν δεν απατώμαι ο Δήμος Γουμένισσας έχει αλλάξει και πολιτικό χρώμα στα χρόνια που γίνεται η γιορτή. Μήπως είναι ανεκτό από κάθε χρωματική παράταξη??? Ή μήπως είναι όλοι «φιλοι» τετοιων διοργανώσεων???
    Είναι λοιπόν απορίας άξιο πως, οποίος έχει κάνει την ανάρτηση ή είναι κάτοικος της περιοχής ή κάποιος από τους διαχειριστές και κατ΄επέκταση μέλος της υπάρχουσας διοίκησης, γιατί δεν έχει κάνει κάτι ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ για να σταματήσει αυτή η ιστορία γιατί αυτό το blog συμπεριέχεται στον ιστότοπο της Γουμένισσας.
    Είναι πολύ εύκολο κύριοι, να αναφερόμαστε ΑΝΩΝΥΜΑ σε σημαντικά ζητήματα και να προσβάλουμε πολίτες. Αν έχετε υπόψη σας τη νεότερη ιστορία, ο χαφιές ανώνυμα ονομάτιζε πολίτες και κανείς δεν ήξερε ποιος τους πρόδωσε. Αντι λοιπόν να μπαίνετε κύριοι σε θέσεις χαφιέδων και αφού η όλη υπόθεση σας ενοχλεί πραγματικά για ποιον λόγο δεν κάνετε ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία ??? Αλλά μήπως στα κοντινά ξαδέρφια ή στους γείτονές σας ή στο κοντινό σας φιλικό περιβάλλον υπάρχει και ένας που να λαμβάνει μέρος και εν τέλει θα πάρει και αυτόν η μπάλα?
    Εχει καταμετρήσει ο κύριος-α που έγραψε για τους σκοπιανούς στη Γρίβα, τον αριθμό και δεν αναφέρομαι σε διψήφιο νούμερο, των κατοίκων της Γουμένισσας που λαμβάνουν μέρος σε κάθε τέτοια γιορτή????
    Και πάλι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό !!!! Δεν έχει ουσιώδη σημασία το πόσοι πάνε ή από που είναι αλλά το ότι συμβαίνει!
    Μην βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος.

    Και για μια φορά σε αυτόν τον τόπο που λέγεται και είναι ΕΛΛΑΔΑ ας μην κρυβόμαστε πίσω από τις γρύλιες των παραθύρων μας κρυφοκοιτάζοντας και πάνω από όλα όταν πάρει φωτιά το διπλανό χωριό σύντομα θα έρθει και σε μας.

    Και κάτι τελευταίο ….
    Αν σας ενοχλεί η λέξη μλεσνικ γιατί υποδηλώνει τη σκοπιανική της «προελευση» οπως αναφέρατε τότε με το ίδιο σκεπτικό οι βλάχοι που ζουν στην Ελλάδα θα πρέπει να θεωρηθούν μειονότητα των Ρουμάνων και παει λέγοντας….
    Παντως τα βιβλία της Ελληνικής ιστορίας για το 1912 δεν αναφέρουν απελευθέρωση της Μακεδονίας αλλά προσάρτηση αυτής στην Ελλάδα…. Τυχαίο??? Δεν νομίζω …. Ολα προμελετημένα …

  6. Μαρία Μπαρλή

    Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους φίλους του blog-goumenissa.eu, όλα τα άρθρα που αναρτώνται είναι από την εκδότρια του site goumenissa.eu Μαρία Μπαρλή. Ποτέ δεν έχω αναρτήσει κάτι που να μην είναι διασταυρωμένο και να μην συνοδεύεται με φωτογραφίες ή βίντεο. Σήμερα το απόγευμα ήρθε e-mail από το Δήμο Γουμένισσας με την καινούργια πρόσκληση της καστανογιορτής που την υπογράφουν μάλιστα ο Δήμαρχος κ.Στ. Παπαπαναγιώτου, η αντιπρόεδρος των πολιτιστικών κ.Μ. Παλάνη και ο πρόεδρος του χωριού Α. Θεοδώρου. Αν και δεν συνηθίζουν να με ενημερώνουν αυτή τη φορά παίζοντας το παιχνίδι του διαμεσολαβητή έστειλαν ανακοίνωση. Δηλαδή ο επίσημος χορηγός στο μακεδονικό μεράκι θα είναι ο Δήμος; Αν και στη πρόσκληση γράφει πως θα διασκεδάσουμε με τα χάλκινα…το ίδιο ακριβώς έγινε πέρυσι και πρόπερσι και το κακό συνεχίζεται. Επίσης δεν επιτρέπω να με απειλεί κανένας, εγώ θα είμαι εκεί να καταγράψω τα πάντα. Επειδή πάντα γράφω την αλήθεια διαβάστε πως είναι αναρτημένο και σε τοπική εφημερίδα του Ν. Κιλκίς πριν τις αλλαγές…
    http://www.eidisis.gr/politistika/i-14i-giorti-kastana-tyri-krasi.html

  7. Χρήστος Αθ. Κόιος

    Η 14η Γιορτή » Κάστανο, Τυρί, Κρασί » που θα γίνει στη Γρίβα στις 24-10-2010 έχει πλέον την επίσημη υπογραφή του Δήμου Γουμένισσας :
    Του Δημάρχου Στυλιανού Παπαπαναγιώτου
    Της Αντιδημάρχου Πολιτιστικών, Μαρίας Παλάνη
    Του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Γρίβας Αθανασίου Θεοδώρου … και
    Του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Γρίβας Δημήτρη Τζεβελέκη
    …και βαραίνει τους υπογράφοντες για τα τεκτενόμενα στήν Γιορτή…
    Φροντίδα όλων πρέπει να είναι η Αρχή της » Νέας εποχής » της Γιορτής αυτής…απο ΤΩΡΑ !
    Μιάς Γιορτής που έχει μοναδικό στόχο την προβολή των Προϊόντων της Γρίβας και την ενίσχυση της Τοπικής της Οικονομίας.
    Μία Παν-Μακεδονική Γιορτή που θα ασχολείτε με το Κάστανο, την Φέτα και το Κρασί…για την προβολή και αναβάθμιση της περιοχής που μόνο οφέλη έχει απο αυτήν !

  8. para pende

    Diawazo olla afta kai me pianoi anatrixilla,pou kadantisame na fobate ennas olokliros Dimos apo merikous agramatous anthropous.Afou gnorizetai poioi einai, kai pio sygrotima tharthi, giati den tous stamatate,ena boykott kai exei teleiosei to thema,kai olloi osoi erxondai stin griva stin giorti kastanon giati erxontai; gia na pioune kai na fane tzampa,kai tora peste mou poio einai to ofelos pou exei to xorio;

  9. sound

    Παρακολουθω με προσοχη εδω και μερες την ιστορια σχετικα με την γιορτη της Γριβας.Λοιπον ειναι ενα θεμα συνθετο οπου απαιτει λεπτους χειρισμους και ειναι ενα σχοινι για λεπτες ισορροπιες.Ενα συντομο ιστορικο δεν θα εβλαπτε κανεναν.Η γιορτη ξεκινησε εδω και 14 χρονια και πρωτεργατες (αξιοι συγχαρητηριων) οι ιδιοι οι Γριβιωτες.Καθως μεγαλωνε η γιορτη καποια στιγμη αποφασιστηκε να την <> ο Δήμος Γουμενισσας.Καποια χρονια,ο τοτε αντιδημαρχος ειδε την μεγαλη δεξαμενη πιθανων ψηφοφορων στο χωριο με αποτελεσμαα να παρασχει
    οτι ζητησαν οι διοργανωτες απο υλικη βοηθεια , ωστε να αναδειχθει ως ο κυριος αγωνιστης για την γιορτη του χωριου(900 ψηφοι η Γριβα και κυριως προς την κεντροαριστερα).Τα γλεντια με την μουσικη αυτη (σκοπιανα) γινοντουσαν μετα το περας της γιορτης σε καφενειο του χωριου οπου ηταν σαν ενα γλεντι μιας παρεας αλλα ηταν ουσιαστικα ο προδρομος της σημερινης καταστασης.Στην γιορτη συμμετεχουν σαν εθελοντες προσφεροντας εργασια σε οποιοδηποτε ποστο τα ιδια 10-15 ατομα με αποτελεσμα να μπορεσουν τελικα να επιβαλουν (με την ανοχη και μη συμμετοχη των υπολοιπων Γριβιωτων ) το ειδος της μουσιικης και γλεντιου που θελουν.Δηλαδη το γλεντι που γινοταν στο καφενειο και εξεφραζει (και ετσι συνεχιζει να ειναι ) μια ασημαντη αριθμητικα μεριδα Γριβιωτων να παρουσιαζεται σαν η εικονα ενος ολοκληρου χωριου.Στα πλαισια της ελευθεριας στο δικαιωμα της εκφρασης ακολουθηθηκε σε μια παρομοια περιοχη με την δικη μας (Φλωρινα ως προς την συσταση του πληθυσμου εννοω) μια πολιτικη πληρους ελευθεριας προσδωκωντας αποτελεσματα απορριψης της συγκεκριμενης αποψης περι Μακεδονων του Αιγαιου κτλ.Ετσι αντιστοιχα και εδω οι τοπικοι αρχοντες επραξαν το ιδιο.<>Ελα ομως που δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα.Σημερα η Γριβα εχει μια επικτητη παραδοση (καμμια σχεση δεν εχουν τα τραγοουδια που τραγουδιουνται με την μουσικη παραδοση της περιοχης και της Μακεδονιας γενικοτερα) ,εχει μια μεριδα ολιγοριθμη να εμφανιζεται και να καπηλευεται την γιορτη Καστανου και μια ολοκληρη τοπικη κοινωνια να αδρανα.Απομονωστε τους.Μην στελνετε τα παιδια σας στο συγκεκριμενο χορευτικο.Δημηιουργηθηκε ενας δραστηριος συλλογος γυναικων ,δημιουργηστε ενα νεο χορευτικο εκει .Ας αναλαβει την γιορτη ο Δημος εξ’ολοκληρου και οχι μονο να ειναι οικονομικος χορηγος.Συμμετεχετε στα κονα εσεις οι υπολοιποι στο χωριο που μονο κατακρινετε τους φιλοσκοπιανους αλλα δεν σας εχουν βρει μια φορα μπροστα τους σε ενα συλλογο,η σαν υποψηφιους στις εκλογες.Μονο ετσι μπορει να διατηρηθει η γιορτη και να μεγαλωσει και ταυτοχρονα να απομονωθουν τα παρατραγουδα.Ειναι και πολλα αλλα τα οποια θα τα πουμε συντομα

  10. dion

    Καταρχην την ελληνικοτητα της Μακεδονιας δεν την αμφισβητει κανεις.
    κ παμε παρακατω,
    καλα ρε εσεις που γεννηθηκατε?
    τοσο πολυ ντρεπεστε για τους γονεις σας κ τους παπουδες σας?
    αυτο το ιδιωμα τα «σκοπιανικα» που λετε εσεις τα μιλουσαν γιατι αυτα μαθαν.
    κ κατι τελευταιο αν εσεις θεωρειστε πιο Μακεδονες απο τους συγχωριανους σας ,δεν ειναι κακο την επομενη φορα προτεινετε στον συλλογο να σας φερει τα Μακεδονικα οργανα ,τζουρα- κεμετζε κ καντε γλεντι,φωναξτε κ τον μεγα Μακεδονα «ζορρο» Π.Ψωμιαδη.
    Σε λιγο θα μαθουμε οτι,αυτοι που ηρθαν απο κει που ηρθαν ειναι περισσοτερο Μακεδονες απο μας,μπραβο ρε παιδια να σας χερονται οι γονεις σας.

  11. kathrin

    Εδώ που έφθασαν τα πράγματα, η ευθύνη είναι αποκλειστικά του Δήμου Γουμένισσας ο οποίος και χρηματοδοτεί τόσα χρόνια τη γιορτή και αφήνει τους ελάχιστους φιλοσκοπιανούς Γριβιώτες να επιβάλλουν τη ανθελληνική αυτή μορφή της κατά τα άλλα πολύ καλής προσπάθειας. Λοιπόν κ. Δήμαρχε Στ. Παπαπαναγιώτου και Κα δημοτική σύμβουλος επί των Πολιτιστικών Μαρία Παλάνη-Πολατίδου τί περιμένετε και δεν επεμβαίνετε για να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους; Τί φοβάστε; Το πολιτικό κόστος μήπως εν όψει εκλογών; ή μήπως απλώς αδιαφορείτε και δεν σας ενδιαφέρει το σοβαρότατο αυτό θέμα;
    Περιμένουμε τη δράση σας και την απάντησή σας. Και για να μη λέτε ότι γράφω ανώνυμα σας δηλώνων ότι το όνομά μου είναι Αικατερίνη Παππά.

  12. para pende

    Mipos trone olloi mazi, dimarxoi topikoi dimotiki symboloi klp,pernoun apo tis xrymatodotisis 10 kai dinoun mono 5 kai kanoum etsi tin papia;Alla ftaime emeis pou tous dinoume tin psifo mas kai afinoume na ginomaste noumera stin ypolipoi Ellada.Dropi se olous osoi dixnoun adiaforia kai propandon se aytous…. pou mporoun na anatrepsoun ayto to kako.

  13. a re patriotes

    Lipamai pou grafo se greeklish alla sas diavazo apo to exoteriko.
    Re paidia to thema einai to mlesnik? Tha mas trelanete? Mporeite re patriotes na ksexorisete ta simantika apo ta asimanta. Gi afto ginetai o ntoros? Kapoioi katoikoi milane mia parallagi tis voylgarikis glossas. To pos egine afto einai gnosto. Oi apogonoi tous pou milane to idioma de ftaine se tipote. Na to milane me geia tous me xara tous. De nomizo oti tithetai thema ellinikotitas. Pame parakato.
    TO PROVLIMA EINAI kai yparxei giati afinete ligous na ekmetallevontai tous diglossous. Giati re gamo to mpela mou den katalavainete ti ginetai gyro sas? Den pirate xampari oti ta panigiria pleon kapelonontai apo aftous pou diakinoun ti nova zora,tous propagandistes tou ouraniou toxou klp? Den skampazei i koutra sas ti ginetai stin perioxi sas kai evritera?
    Ti na sas po re partiotes, tha vretheite kapoia stigmi mprosta se megales ekplixeis otan gia paradeigma erthei kapoia epitropi tou OHE, i apo ton OASE, i apo to symvoulio tis evropis kai tha pei. A, malista stin perioxi ola ta panigiria milane gia makedonia aigaiou, oi katoikoi ta xorevoun, oi syllogoi ta ipostirizoun, oi orxistres to violi tous, e, tote na xanadoume to thema tis makedonias.
    Kala re de mporeite na apomonosete mia xoufta anistoritous propagandistes. De mporeite epitelous na exete xorodidaskalous pou den kanoun propaganda,de mporeite na peite stis orxistres na stamatisoun na paizoun tis aidies gia ti makedonia tou aigaiou, de mporeite na kanete neous sillogous se periptosi pou kapoioi tous xrisimopoioun gia allous skopous.
    Se sas milao re. parte protovoulies oste i propaganda na stamatisei.

  14. Doralina Theodorou

    signemi kiollas alla iparxei ena megalo lathos den eimaste skopianoi….opws anaferete…st pio panw sas sxolia…eimaste oti eiste kai eseis iremiste ligo m ti griva…k t giorti den t diorganei oute o proedrod t xwriou alla oute o proedrod t sillogou opws grafete t giorganonei olos o pollitistikos sillogos….oso g ton an sas diskedazoume m t skopiana tragoudia opws lete einai epilogi diki sas n erthete den sas anagkazei kaneis…

  15. makintosh

    Signemi alla den katalavaini tipote apo osa grafei kyria Doralina. Glossa Doralinas xerei giati opos leei idia «eimaste oti eiste». Diladi? Akri den vgazei. To «skopia skopia misko» tha to paixete stin giorti? Giati an to paixete tha me anagkasete erto.
    Enas zoulou makedonas

  16. para pende

    mas apiloune kiolas, loipon Ellines einai kairos gia skoupa

  17. Doralina Theodorou

    egw kserw para poli kala t sas grafw eseis den katalavate k apantata ola…sas lew pws eimaste oti eiste eseis…dld EIMASTE ELLHNES OPWS K ESEIS…K OXI SKOPIANOI… twra t katalavate?

  18. makintosh

    Ρε Ντοραλίνα, θα μας τρελάνεις; Αφού είσαι ελληνίδα, πως ανέχεσαι να πληρώνεις το δάσκαλο χορού που πάει σε διαφορα πανηγύρια και μοιράζει μια εφημερίδα κατά της Ελλάδας; Ρώτα τον. Επίσης πως είναι δυνατόν να μας λες ότι κανείς δεν σας προσκάλεσε στη γιορτή, αμα θέλετε ελάτε. Οι γιορτές είναι για όλους.
    Ρε πουλάκι μου εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους μιλάνε το ιδίωμα, τη γλώσσα αυτή που είναι βουλγαρικής προέλευσης, ούτε και με τα τραγούδια αυτά. Το πρόβλημα μου είναι η προπαγάνδα. Δε γίνεται να πηγαίνεις σε πανηγύρι να το φχαριστηθεί η καρδιά σου και να ακους για τη μακεδονία του αιγαίου, για τη μαμά μακεδονία, για τους δολοφόνους έλληνες κλπ. Να μας το λένε οι διοργανωτές καθαρά ότι ξέρετε εμείς θα τραγουδήσουμε και θα χορέξουμε τα τραγούδια που προπαγανδίζουν αλλαγές συνόρων, προωθούν το μίσος κλπ. Αποκλείστε τους προπαγανδιστές, τους φασίστες, τους «βλάχους» από τα πανηγύρια. Ο τόπος αυτός μας χωράει όλους, είτε μιλάμε ελληνικά, είτε όχι. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

  19. Doralina Theodorou

    O DASKALOS XOROU DEN PLIRWNETE GIA NAS MAS MATHEI NA XOREUOUME…TO KANEI EPEIDI TO THELEI KAI TO AGAPAEI…EIDATE OTI KAI SE AUTO TO THEMA EISTE LATHOS?

  20. para pende

    kala ase, ayti i mpoumpoulinadoralina einai oti nane kai opos olloi trigiro tis.

  21. makintosh

    Ντοραλίνα, πρόσεξε με λιγάκι. Ευχαριστώ καταρχήν που απαντάς.
    Θα στο πω όσο πιο απλά μπορώ. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να κάνουν διάφορες περίπλοκες νοητικές διαδικασίες. Ολες αυτές περιέχουν τις περισσότερες φορές ένα κοινό στοιχείο, τη λογική. Αν δε μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε (για διάφορους λόγους) τότε δε μπορούμε να αναλύσουμε ένα θέμα, να συνθέσουμε διαφορετικές απόψεις με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να συνεννοηθούμε και μεταξύ μας.
    Γιατί αυτός ο πρόλογος που μοιάζει λίγο άσχετος. Γιατί εγώ άλλα σου λέω και εσύ άλλα μου απαντάς. Στο προηγούμενο δηλαδή σχόλιο μου το σημαντικό είναι ότι πληρώνεται ή όχι από εσάς; Ή ότι είναι ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου σας ο οποίος με διάφορους τρόπους χρησιμοποιεί τον παραδοσιακό πολιτισμό της περιοχής για να προωθήσει τις καθόλου παραδοσιακές ιδέες του. Επαναλαμβάνω το ερώτημα. Ρωτήστε τον. Πας βρε παιδί μου σε διάφορα πανηγύρια και μοιράζεις ένα έντυπο με τίτλο νόβα ζόρα, που από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα του βρίζει την Ελλάδα και προωθεί αυτονομιστικές, αντιεπιστημονικές φασιστικές στη βάση τους ιδέες; Πας σε διάφορα πανηγύρια εκ μέρους του ουράνιου τόξου για να ανακαλύψεις μακεδόνες που είναι σκλαβωμένοι από τους έλληνες;
    Καλά βρε Ντοραλίνα, εσας δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο δάσκαλος σας κάνει τσάμπα όπως λες, τους χορούς; Τόσο χουβαρντάς είναι; Το κέφι του κάνει; Τόσο πολύ χρόνο διαθέτει; Από που βγάζει τα προς το ζειν που λέμε; Το ίδιο κάνει και σε άλλους συλλόγους; Τσάμπα;
    Τόσο καιρό μαζί σας, δε σας είπε τίποτε για τους σκλαβωμένους μακεδόνες; Δεν σας μοίρασε τη νόβα ζόρα; Μήπως σας πρότεινε κιόλας να έρθει να χορέψει μαζί με την παρέα του το συγκρότημα Σολουντσανι στη Γιορτή;
    Ντοραλίνα γλυκιά μου προσπάθησε να καταλάβεις τι ρωτάω και απάντησε μου σε αυτά.

  22. doralina

    esi eisai oti na nai k prosexe kala pws milas…prosexe para poli kala….

  23. para pende

    giati tha me kopsis to nero;ayta allou, ekwiasmous stous dikousou, ayta then pernane se mena ade…. gia

  24. doralina

    akouste k.mparli autos i auti m eipe otieimai oti na nai kai anagkastika n milisw etsi….den tha milous m auto t tropo s kapoion p tha m milouse eugenika…k sta sxolia p ekana eimoun poli kosmia…an t katalavate kalws alliws lipame para poli pou asxolithikatoso poli m atoma p den exoun tropous…k lene xilia dio….apeuthinomai st sxoleio st para pende

  25. para pende

    E
    tote stamata na grafeis anoisies, giati faskis kai andifaskis me ayta pou les, kai grafeis

  26. makintosh

    Ευχαριστώ τη Ντοραλίνα και όλο το ΔΣ του συλλόγου της Γρίβας που μου έδωσε «σαφή» απάντηση για το δάσκαλο χορού που ο καημένος κάνει τσάμπα μαθήματα γιατί του αρέσει πολύ το μπαλέτο.
    Τα ερωτήματά μου ήταν πολύ συγκεκριμένα και η επιλογή σας να μην απαντήσετε σημαίνει ότι ταυτίζεστε με τον προπαγανδιστή χοντρούλιακα.
    Να τον χαιρόμαστε εμείς που τον ανεχόμαστε και οι «άλλοι» που τον πληρώνουν. Αξιος ο μισθός του να τριγυρνά σε όλη τη βόρεια ελλάδα διαδίδοντας τις μισαλλόδοξες απόψεις του. Μπράβο και στη Γρίβα που αναδεικνύει το μπρίο του δασκάλου που μεταλαμπαδεύει και στις νέες γενιές το μακεδονικό μεράκι.
    ‘Η πολύ αγαθιάρηδες είστε στη Γρίβα ή μας δουλεύετε ψιλό γαζί. Ολοι σας ανεξαιρέτως.

  27. para pende

    E oxi kai oloi makintosh, yparhoun para polly pou enai enandion aytis tis propagandas, alla min xehnas otoi stin griva zoune aytin tin stigmi, anthropoi geroi, syndaxiouhi, kai fowoundai na milisoune. Dioti mporoun na tous kanoun zimies, eho akousei kai pos eginan se kapoious pou eipan mono tin gnomi tous sta kafenia, kai tous wapsane ta spitia(GRAFFITI).Giayto prepei emeis oi Neoi kati na kanoume.

  28. makintosh

    Ρε πάτε καλά; που ζείτε, στην αγρια δύση; Είναι δυνατό να γίνονται αυτά από μια χούφτα χαζοβιόληδων και να τα ανέχεστε; Οι νόμοι δεν ισχύουν στο χωριό σας; Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει αρμοδιότητα στη Γρίβα; Οι κάτοικοι έχουν χάσει τα μυαλά τους; Ολοι σας ανεξαιρέτως λοιπόν…

  29. para pende

    Kala den exeis katalawei poioi dioikoune stin griva; Kai ti na sou kanei enas i mia 70 xronon kai pano geros anthropos,den diabazeis poioi einai i xrimatodotes; kai poioi wazoun tis ypografes; isoun sto glendi pou kanane oi….TELOS PANTON fandarei poioi itan ekei!! Neoi anthropoi tou xoriou pou xorewane kai tragoudousane skopianitika, ara ti na sou kanei o Geros anthropos na milisei kai na tou kanoun zimia kai to kalokairi na min exoume nero oute na pioume giati etsi mas timorane kai ayta ta kserei kai o proedros kai o dimarxos.Kai tora pesmou esy pos na tous antimetopisoume aytous.Kai kati allo…. emeis eimaste kala giati ekdilonomaste kai onomatika, kai den fowomaste kanenan.Katalawes tora poio einai to prowlima

  30. makintosh

    Φέρτε μου τη Ντοραλίναααα
    για να δείτε τι θα πωωωω
    κι ύστερα δύο τρια κρίναααα
    για να πω την αγαπώωωω

    Λάλησα μ΄αυτα που ακούω για τη Γρίβα. Το χωριό φαρ ουέστ, όπου βόρειοι και νότιοι παίζουν μπουγέλα με λάστιχα ποτίσματος και κάποιοι που κλέβουν στο παιχνίδι, κόβουν το νερό.

    Είναι αλήθεια όσα διαβάζουν τα ματάκια μου; Ο μίστερ γριβα νιους τι λέει; Οι άλλοι κάτοικοι; Πάνε οι γκραφιτάδες σε σπίτια και τα βάφουν γιατί οι παππούδες δε χορεύουν το ντομάκινε;

    Καλέ σεις δε χρειάζεται να κάνετε γιορτή. Θα ρθούμε να σας δούμε ετσι κι αλλοιώς γιατί είστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα που μόνο στις κωμωδίες του Βέγγου μπορούμε να δούμε.

    Να μια ιδέα λοιπόν: Ο χοντρούλιακας θα σέρνει τη σόφκα με την εικόνα του Αλέκου και το θυρεό του αστεριού της βεργίνας και οι υπόλοιποι θα τον ρένουν σαν ταινία του μπόλιγουντ. Οι δε (γνωστοί) φαντάροι θα βηματίζουν σε ρυθμό πουσένιτσας σιγοψιθυρίζουν «γκόρε γκλάβατα».

    ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ. Ολα τα τέκνα σου έχουν ακόμη τα γονίδια της βλαχοκαγκουριάς ακόμη κι αυτά που σε αρνούνται.
    ΤΕΛΟΣ-END

  31. admin

    dion και para pende τα σχόλια σας διαγράφονται

  32. kathrin

    Βρε παιδιά, στη Γουμένισσα υπάρχει και Αστυνομικό Τμήμα, έτσι δεν είναι; Γιατί δεν γίνεται μία καταγγελία για τα σοβαρότατα αυτά θέματα για να μπορέσει να επιληφθεί του θέματος ο Αστυνομικός Διοικητής; Βέβαια θα μου πείτε ότι άν ο Διοικητής του Τήματος παρακολουθούσε το blog θα το ήξερε. Ε, τί να κάνουμε, έχει πολλές δουλειές και δεν προλαβαίνει φαίνεται να δει το blog. Γι αυτό θα πρέπει να τον ενημερώσουμε καταλλήλως, όπως και τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, από τους οποίους περιμένω ακόμη απάντηση. Θα περιμένω πολύ ακόμη κ.Δήμαρχε;;; Επί τέλους ασχοληθείτε και με σοβαρά θέματα και όχι μόνο με τα τρέχοντα.
    ΄Οσο για τη Doralina δεν νομίζω πως αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί της. Ας την αφήσουμε στη φιλοσκοπιανή ησυχία της ή μάλλον ας τις προτείνουμε να μάθει καλά Ελληνικά και να γράφει και Ελληνικά και όχι Greeklish.

  33. para pende

    makintosh eisai kai polly eironeia, na doume stin giorti kastanon otan peksoun ta skatoskopiana tragoudia tha ekdilothis kai tha fonaksis; i tha kryftis piso apo ton ypologisti sou kai tha mas to paizeis palli poiitis kai logotehnis

  34. makintosh

    Ευχαριστώ παρά πέντε για τα καλά σου λόγια. Προσπαθω όσο μπορώ να γράψω ποιητικά και λογοτεχνικά. Το αν τα καταφέρνω, μόνο οι θαυμαστές μου σαν εσένα θα το πουν. Εγώ αυτό που κάνω, είναι να γράφω και όλοι εσείς είστε η πηγή της έμπνευσης μου.
    Η μοναδική Ντοραλίνα που πλέον θα είναι η μούσα μου, ο χοντρούλιακας χοροδιδάσκαλος μια νότα γεμάτη μπρίο, μοναδική, σχεδόν φελινική (που πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να ορθοποδήσει γιατί κανείς σύλλογος δεν τον πληρώνει), ο σύλλογος της γρίβας που κουβαλάει τους οσιομάρτυρες, οι παππούδες που κουβαλάνε το σταυρό του μαρτυρικού γκράφιτι, η κάθριν μια περσόνα τόσο ακριβοδίκαιη, η wannabe again αντιδήμαρχος, ο στρατηγός Χρήστος, οι αγαθοί φαντάροι, εγώ, εσύ, όλοι μας εδώ δημιουργήσαμε μια θεατρική ιλαροτραγωδία με μονολόγους, διαλόγους, διαλόγους κωφών, απειλές, αποχές κλπ.
    Στη γιορτή κάστανου θα με καταλάβεις γιατί είτε θα διαμαρτύρομαι, είτε θα κρύβομαι πίσω από την οθόνη του λαπτόπ μου που θα φέρω μαζί μου ως προκάλυμμα.
    Εσείς μόνο δεν καταλάβατε ότι τόσο καιρό αλληλοδουλευόσαστε.
    Και κάτι τελευταίο μην μπερδεύεις τα σημαντικά με τα ασήμαντα. Το πρόβλημα δεν είναι η διγλωσσία αλλά η προπαγάνδα. Πολλοί μακεδόνες αγωνιστές ήταν σλαβόφωνοι. Φέρτε κοντά σας τους απόγονους τους, εξηγήστε τους ότι είναι θύματα κάποιων λίγων χαζοβιόληδων που εκμεταλλευονται το γλωσσικό και μουσικό πολιτισμό της περιοχής.
    Διώξτε το χοροδιδάσκαλο απο το σύλλογο της Γρίβας, να ένα μικρό βήμα για την περιοχή.
    Ντοραλίνααααα σουρχομαι.

  35. pipsos

    makintosh stin arxi to peiges polli kalla to thema ma tora sto tellos to stravoses polli to thema me apotelesma san na ironevese tous griviotes koitakse to thema afto to gnorizoume edo kai kairo gnorizoume polli kalla kai ta atoma ma kapia stigmi tharthei kai oi katharsi esi wmos den exeis to dikaioma na ironevesai olo to xwrio kai na kes kai ta xlora mazi me ta ksera oi griva exei filisixous anthrwpous ma min ksexnas pos kamia fora kai aftoi i filisixoi antrwpoi ginontai thiria giafto stoxefsou se singekrimena pragmata kai min apefthinesai se olo to xwrio kai oi griva agapitoi mou den einai mono sintaxiouxi exei arketi neolaia ma para polli isos to dikos sas xwrio nane etsi afto gia epalithefsi tis alitheias

  36. toni

    makintosh kai maria epeidi yparxoun 10 vlakes stin griva , den ehete to dikaiwma na eirwneueste tous olous tous griviotes ,
    kai an ehete provlima me tous filoskopianous tis grivas kalytera na tous ta peite apo konta kai oxi epeidi fovaste na tous ta peite ,
    na kryveste kai ta lete mono sto internet ,kai etsi na diaseirete ena olokliro xwrio !

  37. Μαρία

    Απαντώ γιατί απευθύνθηκες και σε μένα. Οι δέκα βλάκες όπως λες διασύρουν το όνομα του χωριού και όχι εγώ. Δεν επιτρέπεται σε χοροδιδάσκαλο, πρόεδρο του συλλόγου και πρόεδρο του χωριού να βάζουν το όνομα τους ως διοργανωτές μιας εκδήλωσης που θα παίξει και το «Μακεδονικό Μεράκι» Σκοπιανά. Και ούτε είμαι εγώ αυτή που πήγα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Σκοπίων να χορέψω χορούς της Γρίβας. Την επόμενη φορά που θα γράψεις να είσαι ποιο προσεκτικός…εν κατακλείδι αν εσείς δεν είστε διατεθειμένοι να το λύσετε εγώ είχα την υποχρέωση να το προβάλω!

  38. para pende

    MARIA SOSTA TOUS APANTISES, KAI EGO THA PROSPATHISO METE TIN GIORTI, NA WGALO STO BLOG TA ONOMATA TON FILOSKOPIANON KAI APO AYTOUS POU YPOSTIRIZONTAI, GIA NA TOUS GNORISEI KAI O KOSMOS.

  39. pipsos

    katarxin thathela na sinxaro ton toni gia tin simparastasi tou kai mpenontas stin ousia tou thematos thathela na po afta ta 2 ipotithemena protopalikara stin maxi kata ton filoskopianon tin grivas enoo ton parapente aloste to leei kai to onoma tou erxetai defteros stin maxi kai ton makintosh eistai PSEFTOPALIKARA giati krivestai piso apo ta psevdonima sas kai apo ta laptop opos enoeis oti tha se gnorisoume stin giorti kaigiafto min aporeis sinfona nme ta legomena sou oti fovountai oi papoudes edo fovasai esi na anorthoseis to anastima sou kai na peis nai ego eimai aftos kai me lene tade kai na xereis akomi kati se orismena pragmata sinfonoumai apolita se alla opos to thema tou xorodidaskalou einai ena aplo stratiotaki stin oli ipothesi ontos didaskei dwrean opos oloi osoi perasane apo ton silogo giati to kamnoune apo meraki kai apo xompi aloi einai oi douleia tous gia ta prostozin to protopalikaro tis olois ipotheseis einai allos pou ton gnorizei olo to xwrio ton silogo ton sfeteristikan oi 10 filoskopianoi pou me afto to tropo prospathoun na perasoun ta minimata eiparxoun kai ygiois atoma mesa se afto opos ta paidia tou xoreftikou pou en agnoia tous thelo na pistevo menoun ston silogo kai oso gia tis efthines pou exoun orismena atoma afto einai ena thema polli vathoi kai polli vromiko kai exei rizosei kalla onomata xero opos kai tou protopalikarou opos to xerei kai olo toxwrio ma ades vges kai pesta eiparxei kai to thema tis prosvolis kai paei alou to thema nomikos enoo kai na thimaste panta ton emporo narkotikon den ton pianoun pote mono ta vaporakia kai oloi sto silogo einai vaporakia tou filoskopianikou ideodes to megalo kefali panta tha einai eleftero kai tha kapilevei to onoma tou silogou kai tis grivas kai min psaxnetai na to kserizosetai einai polli vathia rizomenos me tin anexia kai polli megaloi ipostirixoi afta den thelo na po alla giati megaloi mpoukia fae megaloi kouventa min les yparxei kai nomikoi odos kai tha pao girevontas kai enas koukos den fernei tin anoixh sorry an sas kourasa

  40. pipsos

    isterografo enoontas ta paidia tou silogou vaporakia den enoo narkotikon opos kai to ola ta paidia tou silogou enoo en agnia tous diakinoun to thema tou filoskopianikou ideodes kai oxi ipokinoumena giati gnorizontas polli kalla anekathen oi griva evgaze kalla paidia kai edinan ton kalitero tous eafto gia ton silogo ftanei enas vatraxos na tholosei ta nera kai mazi me aftona tous pernei olous oi mpala pou lene

  41. admin

    Καθένας έχει δικαίωμα να σχολιάσει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να βάλει τ όνομα του στο σχόλιο, αλώστε αυτό είναι το νόημα τον Blogs.
    Σχόλια που είναι άσχετα ή δεν υπάρχει ευπρέπεια στο λόγο ή δεν περνάνε ή διαγράφονται από κάποιον διαχειριστή.

  42. para pende

    file pipso ean eimoun apo tin Griva tha eixa ekdilothi kiolas poios eimai.Den fowameg gia mena alla prospatho me tin anonimia mou na prostatepso merikous dikous mou….kai tora min psaxneis kai tha mou peis eimaste Chicago; nai eimaste, kai afou kseretai otoi aytoi oi 5-10-15 kanoun zimia to xorio giati den tous stamatate; Fisika kai oi Griva wgazei epeiikeious anthropous then to amfiwalo katholou, kai den einai mono oi geroi pou katoikoune sto xorio, alla poune oi NEOLAIA na fonaksi «stamateiste epytelous»Des ta Video sto Youtube kai tha anagnoriseis poia atoma xorewoune, kai tragoudousane skopiana tragoudia,apo tous «ELLINES» fantarous mexri opos egrapse kai i Maria kapoio xoreytiko sylogo pou onomazete MAKEDONSKA GRUPA OD SOLUNSKO sta skopia Arages file mou pipso den thelo oute ton protopalikaro na pekso oute kai ton ethnomatryra,gia na wgalo ta onomata prepei name apolytos sigouros, dioti den mporo na ektheso atoma ta opoia den exoun sxesei me aytous,tha mporouses fysika kai esei na woithiseis afou gnorizeis ta Atoma poia einai. I moipos yparxei katoi pou se tromazei kai etsi den theleis opos kai oloi oi alloi na tous wgalete stin fora;

  43. pipsos

    ksereis esi kanena nomothetiko plaisio pou na singalipti tous martires xwris egrafa apodixtika stoixeia ? giati to na ipodikseis atoma me ta onomata tous kai xwris idioxeira egrafa vazontas tin stampa tou filoskopianou se kapion mono kai mono epeidi xorevei ta tragoudia afta apotelei prosvoli atomou kai diokeitai poinika to thema einai na exei nai ontos apodeixtei me parastatika idioxeirou ipogegramena ws melos kapiou somatiou pou eipagetai se filoskopianikou somatiou kai etsi na apodixtei oi drasoi tou kai agapiti maria fisika se mia dimokratiki xwra o kathenas exei to andiafisvitito dikaioma na sxoliasei ma oxi na epikrinei kai malista me psevdeis diloseis tou opos oi papoudes fovountai tha mas kopsoun to nero kai alles teties asinartisies exei apodeixtika stoixeia giafta pou leei? aftou tou eidous prosvoles kanonika prepei na diagrapseis ektos ean ofeloun orismenous aftou tou idous legomena pou mono kako kanoun kai oso giati den tous stamatame afto anikei stin politeia kai opos kathe politeia exei tous armodious aftoi prepei na epilisoun to thema zoume se mia mikri koinonia mia xoufta xwrianoi eimaste pou sinantiomaste sinexeia ean kanoun to ksekinima mono 2 me 3 evaisthitopioimena atoma aftoi tha ginoun oi kakoi kai filtate legontas oti prospatheis naprostatepseis kapious dikous sou sigoura einai apo to xwrio ara exeis sxesei kai esi me to xwrio enoontas oi dikoi soi giati den milane kai exoune to stoma tous kleisto?para mono dexontai ta tektenomena ?

  44. pipsos

    filtati maria iparxoun stigmes pou alla skeftese kai thes na peis kai alios sou vgenoune sto grapsimo giafto se parakalo des ti mporeis na kaneis pou to soste ean thelei kapios na mporei na svisei to keimeno tou kai na to ksanagrapsei pali me tin diaforetiki enoia giati apo tin stigmi pou dimosievetai einai arga gia svisimo kai afto einai san pagida kai epiferei meta edona arnitika sxoleia

  45. para pende

    kala sowarologeis, kathe kalokairi ti ginetai stin griva, then kowoun to nero opote theloun kai oso ora theloun, kai min mou peis otoi potizoun giati ksereis «i Griva exei xorafia kai wgazoun paragogoi»tha trelathoume;to kanoune skopima, kai trawa rota ean eimai psewdis se ayta pou leo. Sinama koita kai to Video sto Youtube,(Igraorna grupa «Soluncani» vo Skopje 27.02.10) kai diawase prosehtika ta logia pou leei kai koita ta Atoma poia enai,kai pesmou esy tora poios proswalei poion.

  46. Τα δύο άρθρα για τη Γρίβα μάλλον θέμα σε Forum θα έπρεπε να μπούνε.Είχα στίσει πριν ένα χρόνο ένα μικρο Forum που θα έβγαινε μέσα από το Blog και το διέγραψα πρόσφατα,μήπως να το ξανά σκεφτώ;

  47. pipsos

    katarxin mias kai den eisai apo tin griva den mporeis na xereis gia to nero to kalokairi ti ginetai otan ego vgazo to lastixo kai pleno tin dalika mou kai oloi opos sinithizoun na to trexoune sinexeia plenontas ta aftokinita tous plenontas tis avles kai aloi to afinoun eskemena stous mpaxtsedes tous potizontas tous e poso nero na einai afto pou na prolavei na gemisei kai oi deksamenoi mias kai to nero ligostevei logo kalokairinis anovrias kai min mou peis tipotes allo gia to neroo giati to spiti mou me tin dexamenoi apexei 150 metra kai vlepo tin iperxilisi ti ginetai oso gia to allo thema nomizo oti milao ellinika kai katalavenomaste sou eipa ego oti den exeis dikaio me to thema ton xwron tou silogou? afto einai to thema mas oti eiparxoun orismena atoma pou ta ipokinoune afta ma den eiparxei pigmi apo orismenous apo mesa apo ton silogo na adidrasoune kai na poune oxi den ta xorevoume 500 xronia sklavias apo tous tourkous ma apeleftherothikame pou tha paei tha svisoune kai ta taraxopia ipokeimena

  48. pipsos

    admin ego enww na mporoume na diorhonoume ta kakos keimena mas apo tin stigmi pou ektiponontai stin selida kati opos to face as poume grafeis to sxoleio sou kai para tin anartisi ton sxoleion na mporeis na epidiorthoneis kati ean xreiastei

  49. pipsos

    kai ta video molis ta eida den exoun kati mempto pou na prosvalei ektos tou oti einai ta atoma afta sta skopia xorevoun tous xorous ton progonon mas kai o ipotitlos simenei xoreftiko group apo tin thessaloniki oi xwri to xanatonizo einai oi paradosiakoi dikoi mas ego enoo gia alous xorous pou tragoudane kiolas stin skopianiki dialekto opos to mpanani to magarentsa kai alla
    aftou tou eidous einai pou prosvaloun kai pou egine moda stin griva kai oxi oi xoroi pou xorevoun sto video afta ta pezoun kai ta xorevoun kai stin goumenissa

  50. para pende

    File Pipso sygnomoi alla exeis dikaio alla grafeis alla les kai alla enoois.Oi dikoi mou progonoi einai ELLHNES Makedones kai oxi Skopianoi Boulgaroi kai wale ,kai gia poia paradosei milas; to na milame kai na xoreyoume skopiana; den diawases tous ypotitlous apo ayton to filoskopiano pou onomase ADELFIA MAKEDONES tous ekei skopianous theates;Otan erxontai episkeptes apo alla meri tis ellados kai akoune ayta ta «entopika» ti tous les einai oi dialektos ton progonon mas pou den exei kamia sxesei me ta Ellinika;Telos pandon, exo kourastei giati opos wlepo den prokeite na allaksete alla then tha papso na leo kai na grafo tin gnomi mou. Apo mena kala na perasete olloi stin giorti kai ta ksanaleme

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα