Αποκαθήλωση στη Μονή Πενταλόφου

Τη Μ. Παρασκευή στην Ιερά Μονή του Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο, πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αποκαθήλωσης του Κυρίου. Στις τρεις το μεσημέρι ο Γέροντας της Μονής κρατώντας Τον Εσταυρωμένο Χριστό συνοδευμένος από μοναχούς με στεφάνια και εξαπτέρυγα, οδηγούνται στο λόφο, όπου θυμίζει τον Ιερό λόφο του Γολγοθά. Εκεί τοποθετείται ο Εσταυρωμένος. Μοναχοί και πιστοί προσεύχονται και με μεγάλη ευλάβεια κατεβάζουν τον Κύριο από τον Σταυρό. Αφού τον μυρώσουν, τυλίγουν το σώμα του σε άσπρο σεντόνι και τον μεταφέρουν στη Μονή. Η τελετή γίνεται περίπου 20 χρόνια στη Μονή του Οσίου Νικοδήμου στον Πενταλόφου. Αθρόα η προσέλευση του κόσμου κάθε χρόνο. Την αποκαθήλωση παρακολούθησαν επίσης πολιτικοί, διοικητικοί και θεσμικοί άρχοντες του τόπου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Αποκαθήλωση στη Μονή Πενταλόφου”

  1. kathrin

    Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη. Πράγματι η τελετή που πραγματοποιείται στο Ιερό Κοινόβιου Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου είναι κατανυκτική και συγκινητική. Αγγίζει τις ψυχές όλου του κόσμου. Συγχαρητήρια στο Γέροντα και τους Μοναχούς γι αυτό που μας χαρίζουν κάθε Μεγάλη Παρασκευή.
    Συγχαρητήρια και σε σένα Μαρία που τα μεταφέρεις στο blog για να τα δούνε και αυτοί που δεν μπορούν να τα ζήσουν από κοντά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα