Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ

Αναμφισβήτητα η άνοιξη είναι η περίοδος των περισσοτέρων επισκεπτών που έχει η Γουμένισσα.
Είμαστε σε αυτή τη περίοδο λοιπόν που πλησιάζει το Πάσχα. Εδώ και  επτά  μέρες ο δρόμος της Γοργόπης είναι κλειστός και μας παρακάμπτουν σε παρόδους της κακιάς ώρας, τα λεωφορεία πάνε και έρχονται. Έχω κάποιες απορίες αλλά ποιος θα μπορούσε να μου τις απαντήσει άραγε;
Είναι δημόσιος ο δρόμος ναι ή όχι;
Μας ρώτησαν για να τον κλείσουν;
Έχουν το δικαίωμα να τον κάνουν πλακόστρωτο;
Σίγουρα θα μπορούσαν να το κάνουν κάποια άλλη εποχή, άλλα….
Αλλά όπως και να έχει καλά κάνουν για να ομορφαίνουν το χωριό τους και να κόψουν τις μεγάλες ταχύτητες των αυτοκινήτων.
Απ’ ότι είδα κάνουν τρία κομμάτια του δρόμου πλακόστρωτο στην αρχή στο τέλος του χωριού και στο κέντρο.
Να σταθούμε στο κέντρο, στην πλατεία τους, όπου περνά ο δρόμος και τη χωρίζει σε δύο μέρη,  με το πλακόστρωτο θα φαίνεται ενιαία. Σίγουρα αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στα τροχοφόρα και περισσότερο από μικρά παιδιά και ηλικιωμένους που δεν αντιλαμβάνονται και όχι μόνο.
Και αφού οι απορίες μου μένουν, τώρα να δείτε πια είναι η πιο τρελή σκέψη που έκανα, και μη με πείτε τρελό, αν είμαι τότε υπάρχουν κι άλλοι, και ίσως κάποιος άλλος να γίνει και δήμαρχος και να τον πεζοδρομήσει.
Απ’ ότι φαίνεται μάλλον ο δρόμος τους ανήκει και καλά κάνουν, εμείς τι κάνουμε;
Είναι αναγκαίο και πρέπει η Γουμένισσα να έχει ως πρωταρχικό της στόχο δύο έργα,
α) Την παράκαμψη της Γοργόπης, που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έγινε τότε που σχεδιάστηκε ο δρόμος, και δεν γνωρίζω κανέναν δήμαρχο που το απαίτησε, φαίνεται τον μόνο δρόμο που έβλεπαν και τους ενδιέφερε ήταν ο δρόμος για τη καρέκλα. Θα μου πείτε πολύ σκληρό αυτό που είπα, ναι σίγουρα φταίει και η αδιαφορία η δικιά μας που τον κάνουμε να βλέπει μόνο τη καρέκλα αλλά και από την άλλη ποιος είχε σχέδιο και όραμα, μας κάλεσε κανένας να συμπαρασταθούμε σε κανένα αγώνα για να πιέσει καταστάσεις τον μόνο αγώνα που θυμάμαι ήταν για τα σκουπίδια και τελικά τον κερδίσαμε.
β) Ο δρόμος Γουμένισσας-Ευρωπού-Θεσσαλονίκης. Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε 15 χιλιόμετρα πίσω για να πάμε μπροστά. Έργο άμεσης προτεραιότητας και μάλιστα πληρωμένο από τη βενζίνη που έχουμε κάψει τόσα χρόνια και όχι μόνο εμείς άλλα και οι κάτοικοι του Δήμου Ευρωπού.
Στις ετικέτες του Blog υπάρχει και ένα άρθρο του κ. Χ. Ίντου διαβάστε το είναι επίκαιρο!!!
«ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ – ΕΥΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ»

Σχετικές δημοσιεύσεις

19 Άποψη για τα “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ”

  1. i-stos

    Έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε, μπράβο σου! Κανείς ως σήμερα δεν διαμαρτυρήθηκε για το δρόμο Γουμένισσας – Πολυκάστρου – Εθνικής οδού, σοβαρά!!! Ανάπτυξη χωρίς δρόμο δεν γίνεται…. Όταν κατασκευάστηκε ο σημερινός δρόμος που περνά από τη Γοργόπη, έγινε για να παρακάμψει το χωριό, το παλιό του κέντρο. Μετά την κατασκευή έσπευσαν πολλοί να κτίσουν αριστερά και δεξιά από αυτόν και φθάσαμε στα σημερινά χάλια. Κάτι παρόμοιο δεν γίνεται και με την παράκαμψη της Αξιούπολης; Ήδη πέντε δρομίστοι, ασφαλτοσρωμένοι και μη, βγαίνουν σε αυτόν, πέρα από τους κανονικούς δρόμους. Όλοι ξεκινούν από την Αξιούπολη και κανείς δεν ανησυχεί!Εκτός από αυτό το ανεπίτρεπτο φαινόμενο, άρχισε η ανοικοδόμηση και στην παράκαμψη αυτή.Σε λίγα χρόνια θα έχουμε το χάλι της Γοργόπης.
    Το εντός του Πολυκάστρου τμήμα της ίδιας επαρχιακής οδού μας παραπέμπει σε τριτοκοσμική κατάσταση.Ποιος διαμαρτυρήθηκε από τη Γουμένισσα; Αν ως Γουμένισσα, ατομικά και συλλογικά, δεν ορθώσουμε φωνή, έτσι θα είμαστε, στο περιθώριο της ανάπτυξης και της προόδου. Απαιτούνται κινητοποιήσεις και όχι κουκουλώματα, όπως έγινε με το θέμα της μη ίδρυση ΤΕΙ στην κωμόπολή μας. Κεκλεισμένων των θυρών έγινε σύσκεψη «ειδικών». Επί της ουσίας πήραμε απάντηση;
    Για σωστό δρόμο υπάρχουν λύσεις:
    1. Υλοποίηση της πρότασης για σύνδεση της εθνικής οδού με τη Γουμένισσα μέσω Ευρωπού (παράκαμψη).
    2.Σωστή διαπλάτυνση – κατασκευή οδού- μέσω Πέλλας (νέας οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας).
    3.Σωστή οδός μέσω Πολυκάστρου με παράκαμψη Γοργόπης, Πολυκάστρου.
    (Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάνε στα Κουφάλια και από εκεί με ένα ευρώ στη Θεσσαλομίκη με το αστικό.)
    Να μιλήσουμε για προαστιακό, για κλειστό δρόμο, για δρόμο όμοιο με εκεείνους που έβγαλαν από την αφάνεια τον Πολύγυρο, την Αριδαία κλπ;
    Το Πάικο,η Γουμένισσα, τα Λιβάδια δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα, πέρα από τα χιόνια τους, αν δεν γίνει σωστός δρόμος.Μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη και είμαστε καταδικασμένοι στη γωνιά. Ένα απομένει: Να κινητοποιηθούν οι φορείς. Να ακουστεί η φωνή της Γουμένισσας. Να «στείλει χαιρετίσματα στην Εξουσία» για το καλό του τόπου και των παιδιών της.-

  2. Kathrin

    Ο δρόμος αυτός είναι μέρος του επαρχιακού δικτύου. Μπορεί ο κάθε δήμος να παρεμβαίνει και να τον διαμορφώνει όπως θέλει; Υπάρχει άδεια από τη Νομαρχία και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; Γιατί δεν ανοίξανε πρώτα έναν περιφερειακό που να παρακάμπτει το χωριό και μετά να κάνουνε ότι θέλουνε; Περιμένουμε απαντήσεις από τους αρμοδίους.

  3. kathrin

    Από τις 9/4/2009 περιμένουμε μία απάντηση από κάποιον αρμόδιο,(Περιφερειάρχη, Νομάρχη, Δήμαρχο, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Αξιούπολης) αλλά ακόμη καμμία κίνηση από μέρους τους. Μάλλον κάτι από τα παρακάτω συμβαίνει: ή μας γράφουν στά παλιά τους τα παπούτσια ή δεν μπαίνουν στο blog να δούν τα παράπονά μας ή δεν έχουν μια πειστική απάντηση να μας δώσουν.

  4. i-stos

    Θα περιμένουμε πολύ ακόμη. Και είναι σίγουρο πως θα επιβεβαιωθεί το «Και απάντηση δεν πήραμε καμία».

  5. Συμεωνίδου Σοφία-Σόνια

    Σας γνωρίζουμε οτι το συγκεκριμένο έργο, είναι έργο της Νομαρχίας και εντός είκοσι ημερών το αργότερο θα έχει ολοκληρωθεί.
    Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ

  6. kathrin

    Ευχαριστούμε την κ. Δήμαρχο Αξιούπολης για την έστω και καθυστερημένη απάντηση. Τουλάχιστον έδειξε ότι παρακολουθεί τα παράπονα των πολιτών. ΄Οσο για το έργο, όταν ολοκληρωθεί, θα δούμε τι φτιάξανε, και άν αυτό που κάνουνε είναι σωστό ή λάθος.

  7. Σήμερα πέρασα από μέσα σας διαβεβαιώ πως είναι χάλια.
    Καλύτερα πάει τα αυτοκίνητο μου στο βουνό.

  8. thesmo

    Πολλά ακούστηκαν και ίσως άλλα τόσα να έχουν συζητηθεί μεταξύ μας , για τον δρόμο της Γοργόπης. Και βέβαια μου είναι δύσκολο ακόμη και να τον χαρακτηρίσω ως απλό δρόμο γιατι η κατάσταση πλέον είναι τραγική. Όχι μονο πρόκειται για εναν ίσως επιεικώς απαράδεκτο πεζόδρομο, που σίγουρα δεν μπορεί να παρομοιαστεί με αντίστοιχους ευρωπαϊκών πόλεων και δεδομένων όπως πρότειναν κάποιοι αυθόρμητα και απερίσκεπτα, αλλα μάλλον είναι και επικίνδυνος. Γιατί στα 2/3 του έργου που μέχρι σήμερα έχει παραδοθεί οι πέτρες που το διαμορφώνουν είναι όχι απλώς κακώς τοποθετημένες αλλά προεξέχουν σε πολλά σημεία. Η αναφορά μου αυτή δεν έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική μορφή και κατασκευή του δρόμου αλλά για την επικινδυνότητα που προσδίδει πλέον τόσο στα διερχόμενα αυτοκίνητα (αστάθεια κίνησης, πρόκληση τεχνικών προβλημάτων) όσο και στους πεζούς και διερχόμενους μοτοσυκλετιστές και ποδηλάτες. Και φυσικά να πώ και να τονίσω πως δικαίωμα κάθε κοινωνίας είναι να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την κοινωνική του είρηνη αλλά όχι με τρόπους που προκαλούν την δικαιολογημένη αντίδραση περισσοτέρων απο 5000 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων του Δήμου Γουμένισσας και των λοιπών αναρίθμητων επισκεπτών και διερχομένων, που πρέπει να υφίστανται πλέον αυτήν την ταλαιπωρία. Κάτι που οι υπεύθυνοι (ποιοί πραγματικά είναι αφού οι ευθύνες μετατίθενται;!) δεν σκέφτηκαν καθόλου. Πρόταση λοιπόν να ακολουθήσουμε τη λαϊκή μας ρήση : το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι και να φτάνουμε στην Θεσσαλονίκη μέσω της παλιάς διαδρομής Γουμένισσα – Πέλλα – Χαλκηδόνα – Θεσσαλονίκη. Είναι αυτό ακραίο; Ίσως όχι όταν άλλοι σκέφτηκαν ακραία να μας απομονώσουν με μια πρόχειρη λύση!!!

  9. i-stos

    Η επαρχιακή οδός Γουμένισσας – Πολυκάστρου είναι από τους χειρότερους δρόμους του Νομού Κιλκίς! Παρά τις όποιες ως σήμερα προσπάθειες της Νομαρχίας για βελτίωσή της (κόμβος Γοργόπης, γέφυρα Αξιού),το πρόβλημα είναι τεράστιο: Διέλευση μέσα από οικισμούς από τους οποίους παλαιότερα έγιναν παρακάμψεις, στροφές, κακοτεχνίες, τρύπες, έλλειψη διαγραμμίσεων στο μεγαλύτερο τμήμα, μαρτυρικό το τμήμα εντός του Πολυκάστρου. Τις ημέρες αυτές έρχεται να προστεθεί η ακαταλαβίστικη, κακότεχνη πετρόστρωση του τμήματος της οδού αυτής που διασχίζει τη Γοργόποη!! Λες και είναι βαλμένοι υπεύθυνοι και ανεύθυνοι φορείς και παράγοντες να απομονώσουν ακόμη περισσότερο τη Γουμένισσα, τους οικισμούς της, τα Λιβάδια, το ΠάΙκο από τον υπόλοιπο κόσμο.
    Κάποιοι νομίζουν πως κάνουν τη δουλειά τους.
    Και εμείς, οι Γουμενισσιώτες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,ενώ ξέρουμε την αλήθεια σιωπούμε, γιατί μας διακατέχει το σύνδρομο του φόβου,της άγνοιας της δύναμής μας,των δικαιωμάτων μας.Δεν ρωτάμε καν τι κάνουν οι τοπικοί μας άρχοντες, οι τοπικοί μας ηγέτες,συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι. Δεν τους αγγίζει ο δρόμος,ο πρώτος και βασικός παράγοντας ανάπτυξης του τόπου;
    Η τοπική κοινωνία πρέπει να απαιτήσει μεγάλους, σωστούς, σύγχρονους δρόμους πρός το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα.
    Προς το Κιλκίς: Νέα διαπλατυμένη οδό, έξω από οικισμούς.
    Προς τη Θεσσαλονίκη: Σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Πάϊκο – Ευρωπό – ΠΑΘΕ (νέα γέφυρα Αξιού, μελλοντικό κόμβο Άσπρου) και να ενταχθεί το έργο στις καθέτους της Εγνατίας.
    Προς την Πέλλα: Να βελτιώσει η Νομαρχία Κιλκίς τα τμήματα των δρόμων της που οδηγούν προς τα εκεί, διότι οι δρόμοι της Πέλλας προς το Ν. Κιλκίς είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
    Αν δεν απαιτήσουμε δεν πρόκειται να γίνει τίποτε.
    (Τουλάχιστον μέσα από την ιστοσελίδα αυτή οι νέοι που γνωρίζουν τις σύγχρονες τεχνολογίες, ας ενώσουν τις φωνές τους για κάτι καλύτερο στον τόπο μας. Τα κείμενα αυτά, αυτής της ιστοσελίδας, ας σταλούν και για δημοσίευση σε όλον το τοπικό Τύπο, ας φωτοτυπηθούν και να διανεμηθούν σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Internet. Ας σταλεί μήνυμα απαιτήσεων και διεκδικήσεων προς όλες τις Αρχές: Δήμο, Νομαρχία, Βουλευτές, Κυβέρνηση, Κόμματα και εν ανάγκη ας αρνηθούμε όλοι μαζί την ψήφο μας, αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις και εγγυήσεις για φροντίδα και έργα στην κωμόπολη και στην επαρχία μας.Ας μη γίνουμε με την απάθειά μας συνεργοί στην ερήμωση και στην εγκατάλειψη του τόπου μας.

  10. kathrin

    Εχουν δίκηο οι φίλοι του blog να διαμαρτύρονται για τα χάλια του δρόμου της Γοργόπης. Πέρασα και τρόμαξα. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι συμπατριώτες μας δεν διαμαρτύρονται για τίποτα οργανωμένα «αγρόν αγοράζουν» ή «βρίσκονται σε μόνιμη χειμερία νάρκη». ΄Ετσι όμως δεν μπορούν να κερδίσουν τίποτε. Πρέπει να οργανωθούν και να βγουν στο δρόμο να ζητήσουν και να απαιτήσουν, με κόσμιο τρόπο εννοείτε. Να διαδηλώσουν, να διεκδικήσουν, να επιμείνουν και στο τέλος να νικήσουν. Χωρίς αγώνες και καθήμενοι στην πλατεία κάτω από τα πλατάνια δεν κερδίζουν τίποτε απολύτως. Συζητώντας μεταξύ τους τα προβλήματα δεν είναι δυνατόν να βρεθεί λύση. Τα προβλήματα πρέπει να γνωστοποιούνται στους αρμόδιους και να αρχίζει ο αγώνας.

  11. i-stos

    Είναι πολύ θετικό το ό,τι η κ. Δήμαρχος Αξιούπολης απάντησε στο ερώτημα αναγνωστών, ποιός έχει αναλάβει το έργο πετρόστρωσης του δρόμου της Γοργόπης. Μπράβο! Αν έχουμε κάποιοι αντιρρήσεις, όχι για την κατασκευή αλλά για τα προβλήματα που δημιουργεί το είδος της κατασκευής στον οδικό άξονα Γουμένισσας – Πολυκάστρου είναι άλλο θέμα.Καλά κάνετε και οι συντάκτες της ιστοσελίδας που αναδεικνύετε το θέμα, όπως και πολλά άλλα του τόπου μας. Και σε σας για άλλη μια φορά ΜΠΡΑΒΟ.

  12. O DROMOS EINE TELIOS !THA PROTINA NA GINOUN OLOI OI DROMOI ETSI!THA ITAN KATI PROTOPORIAKO!
    ALLA NA MAS XORIGOUSAN APO ENA KARO STO KATHENA
    GIA NA THIMOMASTE PIO KALA ,TIS PALIES KALES EPOXES!
    AS TOUS XANA PSIFISOUME LIPON!
    MIZES GIA PANTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  13. Η Πρόταση του κ. Ιντου για την σύνδεση της ΠΑΘΕ-Γουμένισσας μέσω Ευρωπού (περιφερειακά με κατασκευή γέφυρας στον Άσπρο)είναι πάρα πολύ σωστή και πρέπει άμεσα να μπεί στις προτεραιότητες της Περιφέρειας ή της Νομαρχίας.
    Επίσης τα Δημοτικά συμβούλια των Δήμων Γουμένισσας και Ευρωπού εάν δεν έχουν πάρει σχευικές αποφάσεις να ασχοληθούν άμεσα με το θέμα αυτό και να το προωθήσουν στις αρμόδιες. υπηρεσίες. Εξάλου το 4ο κοινοτικό πλαίσιο (ΕΣΠΑ)είναι σε εξέλεξη. Τί τους έχουμε τους υπουργούς απο το Νομό! για προσωπικά ρουσφέτια μόνο; Ας το προωθήσουν ! εκτός και αν δεν θέλουν….

  14. gorgopi

    ο δρομος που διασχιζει την γοργοπη μεχρι πριν ενα μηνα θα μπορουσε καλλιστα να συγριθειμε τον αυτοκινητοδρομο πολυκαστρου-θεσ/κης.αυτο γιατι τετοιες ειναι οι ταχυτητες που ανεπτυσαν τα αυτοκινητα μεσα στο χωριο.αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι δεν γινεται πουθενα αναφορα για τα δεκαδες ατυχηματα που εχουν γινει κατα καιρους μεσα στο χωριο με θυματα μικρα παιδια.σιγουρα ο δρομος εχει κακοτεχνιες αλλα αυτο ειναι μηδαμινο μπροστα σε μια ανθρωπινη ζωη.

  15. Φίλε μου δεν αντιλέγω πως έχουν γίνει ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα, επίσης έχουν πέσει θύματα και Γουμενισσιώτες, πολλές φορές, για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρείτε τον δρόμο δικό σας χωρίς να τηρείτε τον κ.ο.κ. Σε ρωτώ γιατί δεν κάνετε έναν περιφερειακό δρόμο ώστε να μη περνάμε από μέσα; Κοστίζει πιο πολύ από μια ζωή; Εμείς ζητάμε την παράκαμψη της Γοργόπης εσείς το θέλετε;… Ή η ζωή έχει αξία ενός πακέτου τσιγάρα ή ενός μπουκαλιού νερό για σας. (και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο). Γιατί θα πρέπει να κάνω τόσο χρόνο μέχρι το Πολύκαστρο (15χιλ.) όσο Πολύκαστρο Θεσσαλονίκη που σαφώς είναι πολλά περισσότερα χιλιόμετρα. Αν είχα πέντε Γοργόπες στον δρόμο μου θα έφτανα την άλλη μέρα.
    Τόσοι εργαζόμενοι περνάνε καθημερινά, άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, της γενειάς των 700 ευρώ, έχουν την δυνατότητα ν αλλάζουν συχνά αυτοκίνητα που είναι σίγουρο ότι κάθε έξη μήνες θα θέλουν μπαλάκια στο αυτοκίνητο τους μέχρι που να διαλύσει τελείως.
    Με την ευκαιρία θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σ αυτόν που το σκέφτηκε και άλλα τόσα σ αυτόν που πραγματοποίησε το έργο, η NASA φαντάζει φτωχή από μυαλά μπροστά τους.

  16. i-stos

    Φίλε Γοργοπιανέ, γίνεται λόγος για θανατηφόρα ατυχήματα στο δρόμο της Γοργόπης, στο σχετικό κείμενο το κ. Χ. Π. Ίντου. Το ζητούμενο για τους διερχόμενους από το χωριό σας αυτό ακριβώς είναι: Να γίνει άλλος δρόμος, εξω και πέρα από τη Γοργόπη, για να μην περνούν τα τροχοφόρα, να μην προκαλούν ατυχήματα, να φθάνουν γρήγορα και ασφαλή στον προορισμό τους οι εργαζόμενοι, οι διακινούμενοι, οι εκδρομείς. Η ανθρώπινη ζωή είναι περα και πανω από όλα. Με αυτό τον σεβασμό και με αυτή την αρχή στο νου μας λέμε να συνδέονταιτα περιοχές και επαρχιακά κέντρα με δρόμους που διέρχονται έξω από κατοικημένες περιοχές. Όταν έγινε ο περιφερειακός του χωριού σας, σας επετράπει τα χωράφια να τα κάνετε οικόπεδα, καταστήματα, πάρκα, περίπτερα. Δικαίωμά σας, αφού αυτοί είναι οι Νόμοι του Κράτους μας. Έτσι, αφού αφήσαμε το παλιό σας κέντρο, πρέπει σήμερα να αποφασίσσουν οι αρμόδιοι να αφήσουμε και το κέντρο του χωριού σας των νεότερων χρόνων.Για να αποκλειστούν προϋποθέσεις ατυχημάτων. Αυτό είναι το ζητούμενο και όχι οι πώληση των παγωτών. Κάπως έτσι τηρουμένων των αναλογιών δεν ήταν στο Μαλιακό και στην παλιά ΠΑΘΕ; Ήθελαν κάποιοι να πωλούν τραχανά και χιλοπίττες, και ας γίνονταν καθημερινά ατυχήματα. Κάτι πρέπει να γίνει και στον οδικό επαρχιακό άξονα Γουμένισσας – Πολυκάστρου.

  17. kathrin

    Μία ερώτηση προς τη Δήμαρχο Αξιούποληε κ.Συμεωνίδου. Από τις 29 Απριλίου που μας απαντήσατε ότι ο δρόμος της Γοργόπης θα είναι τελειωμένος το πολύ σε είκοσι (20) μέρες, έχουν περάσει είκοσι δύο (22) μέρες και δρόμο δεν βλέπουμε. Μήπως θα περάσει και ολόκληρο το καλοκαίρι για να δούμε το δρόμο τελειωμένο;
    Οσο για τους φίλους μας τους κατοίκους της Γοργόπης, δεν έχουν δίκηο να διαμαρτύρονται ότι δεν υπολογίζουμε τα ατυχήματα και τις ανθρώπινες ζωές, διότι ακριβώς επειδή τα υπολογίζουμε, και πολύ μάλιστα, γι αυτό ζητάμε παράκαμψη της Γοργόπης και όχι «δρόμο με τις πέτρες».
    Ας το δουν πολύ σοβαρά οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας αυτό το θέμα και να μήν κάνουνε δουλειές στο γόνατο ξοδεύοντας τα λεφτά των φορολογουμένων χωρίς λόγο. Στην εποχή της τεχνολογίας ζούμε, δεν μπορούσαν να βρουν μία λύση απείρως λογικότερη;

  18. kathrin

    Τελικά ο δρόμος με τις πέτρες έγινε το γεφύρι της Αρτας. Ράβε-ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει. Ξήλωσαν λοιπόν το μεγάλο τμήμα με τις πέτρες και υποτίθεται ότι θα το ξαναφτιάξουν καλύτερο. Ας το ελπίσουμε. Πάντως το καλοκαίρι ολόκληρο έτσι θα περάσει. Διαβαίνοντας μέσα από όλα τα σοκάκια της Γοργόπης. Ποιός θα φταίει όμως άν γίνουν ατυχήματα; Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για οτιδήποτε κακό συμβεί; Μήπως η κ.Δήμαρχος Αξιούπολης ή ό κ. Νομάρχης Κιλκίς; Γιατί σίγουρα την ευθύνη δεν την αναλαμβάνει ο εργολάβος που πραγματοποιεί αυτό το έκτρωμα.

    Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Αντιδήμαρχο Γουμένισσας, τον κ. Γ.Θεοδωρίδη, τί γίνεται με την καθαριότητα της Γουμένισσας; Τους τελευταίους μήνες βλέπω την πόλη μας όλο και πιο βρώμικη και εγκαταλειμένη από πλευράς καθαριότητας. Κάντε κάτι κ.Αντιδήμαρχε για την καθαριότητα γιατί άρχισε και η θερινή περίοδος και οι επισκέπτες της Γουμένισσας είναι πάρα πολλοί πλέον. Τα δε παληά νεκροταφεία είναι σε μαύρα χάλια. Μέχρι και φίδια έχουν εμφανιστεί από το πολύ χόρτο που υπάρχει εκεί. Πού είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι για να καθαρίσουν; Μήπως τώρα που έγιναν κάποιοι μόνιμοι μας γράφουν στα παληά τους τα παπούτσια; Μη νομίζουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να τους βάλουν να δουλέψουν. Ας σταματήσουν να κρύβονται στην αποθήκη του Δήμου και ας βγούν έξω να καθαρίσουν. Νά κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται με τα δικά μας λεφτά και να μην τεμπελιάζουν και κρύβονται.

  19. i-stos

    Αν η ιστορία με τις πέτρες τις Γοργόπης είναι νόμιμη, τότε γιατί δεν στρώνουν έτσι το Πολύκαστρο από όπου περνούν δρόμοι για άλλα χωριά, την Αξιούπολη, το Κιλκίς, τα Κουφάλια, τη Φιλυριά, τα Γιαννιτσά, την Ιωνία Θεσσαλονίκης για να «νουθετήσουν» άτακτους οδηγούς που κινούνται προς τη συμπρωτεύουσα και τόσα άλλα μέρη;Η Γουμένισσα θα το εφαρμόσει το μέτρο αυτό στους δρόμους της για Γρίβα, Κάρπη, Πεντάλοφο, Γιαννιτσά;Μήπως ό,τι κατεβάσει το κεφάλι του καθενός κάνει; Ποιος θα βάλει τάξει; (Γνωρίζετε την ιστορία με τα σαμαράκια; Κινήθηκαν κάποιοι και κρίθηκαν παράνομα.Την πέτρα, και μάλιστα την κακότεχνα τοποθετημένη, την επιτρέπει ο Νόμος;). Φυσικά δεν περιμένω απάντηση………….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα